U krizi jedemo i 40 posto više nego inače
Krizna vremena aktiviraju instikt preživljavanja koji diktira tijelu da sprema zalihe energije
Kriza udara na sve strane, najviše po novčanicima, što ipak ne sprječava ljude da jedu sve više. Znanstvenici sa Sveučilišta Miami ustanovili su da za vrijeme financijske krize i depresije ljudi najviše traže utjehu u omiljenoj hrani.
Istraživanje je pokazalo da ljudi pod stresom koji nosi krizno okruženje unose i do 40 posto kalorija dnevno više nego u normalnim vremenima, pa su znanstvenici objasnili razlog što lancima brze hrane recesija ne može ništa.
Naime, u tim se trenucima aktivira instikt preživljavanja koji nas jednostavno tjera da jedemo nezdravu, masnu i kaloričnu hrano, jer tijelo misli da mu je ugrožena egzistencija pa traži više energije i zaliha.
S druge strane, sretni ljudi koji ne podliježu stresu pojedu i 25 posto manje kalorija od prosjeka, što samo pokazuje da tjelesne potrebe padaju u drugi plan pred ispunjenjem duhovnih.
Novi komentar