« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
MMM

U čemu je privlačnost zauzetih muškaraca

Žudnja potiče lučenje dopamina, hormona sreće koji nas potiče na ostvarenje cilja, a kad se pojave prepreke, lučenje se pojačava

Prsten ima magnetsku privlačnost
Prsten ima magnetsku privlačnost (Arhiva)
Više o

žene

,

muškarci

,

privlačnost

,

oženjeni muškarci

Zauzeti muškarci imaju određeni šarm koji privlači žene svih profila, a stručnjaci tvrde da je razlog tome programiranje našeg mozga koji želi stvari do kojih je teško ili nemoguće doći, tvrdi dr. Thomas Lewis u svojoj knjizi A General Theory of Love.

Slična je situacija i s drugim stvarima koje nam se jako sviđaju, pa je tako česta pojava da određeni odjevni predmet koji nam se sviđa tražimo u svim trgovinama koje ga prodaju sve dok ne uspijemo naći svoj broj. 

Što nam je nešto nedostižnije, čežnja za tim postaje sve veća, pa se to odnosi i na zauzete muškarce, tvrde psiholozi. Naime, žudnja potiče lučenje dopamina, hormona sreće koji nas potiče na ostvarenje cilja, a kad se pojave prepreke, lučenje se pojačava. 

Kako se riješiti ovog problema? Nije jednostavno, tvrde psiholozi, no trebalo bi samog sebe podsjetiti da vas zapravo privlači izazov osvajanja, a ne samo osvajanje. Stoga, razmislite još jednog da li biste stvarno željeli tog muškarca toliko da je slobodan.

23.06.2013. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh