« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 22 dana i 13 sati
SAVJETI

Tri odlične namirnice

Nutricionistica otkriva tri namirnice koje su odlične za cjelokupno zdravlje

Zanimljivo
Zanimljivo (Arhiva)
Više o

namirnice

,

hrana

Zdravlje uvelike ovisi o uravnoteženoj prehrani koja pruža sve potrebne hranjive tvari. Redovita konzumacija svježeg voća i povrća, cjelovitih žitarica te nemasnih proteina ključna je za održavanje tijela u vrhunskoj formi. Stoga je nutricionistica Emily English istaknula tri namirnice koje uvijek ima u svom hladnjaku za bolje cjelokupno zdravlje.

Za Mirror je govorila o tome kako je usredotočenost na zdravlje crijeva ključna za zdrav i živahniji život. Kada obavlja svoju tjednu kupovinu hrane, razmišlja o dodavanju puno boja u svoje obroke, umjesto da razmišlja o kalorijama. "Nemojte stalno živjeti u strahu od toga što ne biste trebali jesti, usredotočite se na ono što možete", savjetovala je. Ovo su tri namirnice koje je posebno istaknula.

Crvena paprika - "Crvena paprika puna je vitamina C. Zapravo, ima više vitamina C od naranče. Ovo jednostavno i jeftino povrće odlično je za imunitet i kolagen. Paprike se mogu kuhati ili jesti sirove", navodi nutricionistica. Osim toga, dodaje da su savršene za umakanje u humus, tako da ih možemo zgrabiti u žurbi ili ih uzeti za ručak. "Vaša prehrana ključna je za sve u životu", zaključila je English.

Grčki jogurt - "Može se kupiti u svakom supermarketu, a super je svestran sastojak. Koristim ga kao bazu za preljeve za salatu i jedem samog kao međuobrok. Često dodajem bobičasto voće, orašaste plodove i sjemenke ili maslac od orašastih plodova za ukusan desert", kaže English. Dodaje da grčki jogurt ima kalcij, vitamine B i proteine, što je odličan način za dobivanje mnoštva hranjivih tvari iz samo jedne namirnice.

Prethodno pripremljeni proteini - "Jednostavni su i odlična opcija kada vam ponestane vremena. Kupnja prethodno pripremljenih izvora proteina, uključujući škampe, piletinu, losos, šunku ili tofu, brz je način da osnažite salatu ili umak za tjesteninu", objašnjava English.

29.05.2024. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh