« Život
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
ŽUTO, ŽUTO!

Tračevi o slavnima pomažu našem zdravlju

Ako slavna osoba ima problema sa zdravljem, ''obični'' ljudi će bolje razmisliti i o svome zdravlju, pokazalo je novo istraživanje

Rihanna
Rihanna (Getty Images)
Više o

zdravlje

,

tračevi

,

trač

Osim što može biti dobra razonoda, malo svakodnevnih tračeva o poznatima i slavnima može biti dobro za zdravlje, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Missouri. Već su neka prijašnja istraživanja pokazala da tračevi mogu smanjiti nervozu, a nova studija tvrdi da nam sočni tračevi o zvijezdama (i zvjezdicama) pomažu da se suočimo s našim vlastitim problemima, posebno onim zdravstvenim.

Kako prenosi Daily Mail, zdravstveni problemi poznatih osoba natjerali su ''obične'' ljude da bolje paze na svoje zdravlje. Tako je smrt poznate Britanke Jade Goody od raka vrata maternice kao posljedicu imala ogroman porast broja mladih žena koje odlaze na Papa-test. Osim toga, malarija Cheryl Cole i rak grla Michaela Douglasa također su podigli zanimanje britanske javnosti.

>> Kako se nositi s uredskim tračevima?

Voditeljica istraživanja, profesorica Amanda Hinnant, sa svojim je timom otkrila da je zdravstveni problem neke slavne osobe jači poticaj ljudima da bolje razmisle o svome zdravlju. Kako kaže prof. Hinnant, čitatelji trač rubrika kažu da su takve priče jako utjecale na njihovo ponašanje i način razmišljanja o zdravlju.

25.10.2010. 14:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh