« Kazalište
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
PREDSTAVE

Teror tolerancije Mirana Kurspahića u Teatru &TD

Premijera predstave Teror Tolerancije autora i redatelja Mirana Kurspahića održat će se 15. studenog u Teatru &TD u 20 sati. Repriza je na rasporedu 16. studenog

Sjajna nova predstava u Teatru &TD
Sjajna nova predstava u Teatru &TD (Neven Petrović)
Više o

Miran Kurspahić

,

Teatar &TD

,

Teror tolerancije

Što se dogodi kad progresivna, liberalna stranka o kakvoj ste oduvijek maštali dobije na izborima? Kad se ideje te stranke implementiraju u zakone, zaštite ugrožene skupine i odlučno stane na kraj netoleranciji? Put do pakla popločan je dobrim namjerama. Kad god nekoga ušutkate postajete zatvorenikom vlastita poteza, jer si uskraćujete pravo da nešto čujete. Sloboda govora je besmislena ako ne znači i slobodu za onoga koji misli različito, a ako kršite to njegovo pravo zauzvrat pravite batinu za svoja leđa. Jer, pitanje je zapravo jednostavno: tko će odlučivati?

Miran Kurspahić u svojoj novoj predstavi bavi se ispitivanjem granice slobode govora u našem društvu i relevantnošću tog prava za razvoj demokratskog, ali prvenstveno zdravog društva bez tabua. U autoreferencijalnom momentu, propituje se uloga i važnost slobodnog govora za sam kazališni čin, kao i njegove autore, pa tako i samu publiku. Jer bitan dio slobode govora je upravo pravo da se čuje informacija, ma koliko god ona blasfemična, uvredljiva ili kriva bila. Nečijim mišljenjem, netko će uvijek biti uvrjeđen, i gdje smo onda ako ćemo na tome tragu postavljati restrikcije. Nitko nema pravo ne biti uvrijeđen, zaključio je redatelj.

Tekst i režija: Miran Kurspahić

Kostimografija: Katja Šunjić Kudin

Scenografija: Nina Mia Čikeš

Fotograf predstave: Damir Žižić

Vizual: Dario Dević

Igraju: Csilla Barath Bastajić, Iskra Jirsak, Sven Jakir, Domagoj Janković i Miran Kurspahić

Koprodukcija: Sveučilište u Zagrebu, Studentski centar, Kultura promjene, Teatar &TD i KUFER

Cijena ulaznice je 50, a za studente 25 kuna. Ulaznice se mogu rezervirati na blagajni Teatra &TD ili na e-mail: itd@sczg.hr. Radno vrijeme blagajne je svakodnevno (osim nedjelje) od 11 do 13 sati i dva sata prije početka predstave. Rezervirane ulaznice moraju se podići najkasnije dva dana prije izvedbe na blagajni Teatra &TD.

Telefonski broj blagajne: 01 4593 - 510

Web: itd.sczg.hr, www.sczg.unizg.hr

Društvene mreže: Facebook, Instagram

03.11.2016. 16:28:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh