« Muškarci
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
NAUČITE

Tajne ženskog mozga za muškarce

Razlike između muškog i ženskog mozga su prirodna stvar, ma koliko mi željeli ravnopravnost spolova, pa evo par stvari koje svaki muškarac mora znati

Kako radi ženski mozak
Kako radi ženski mozak (Arhiva)
Više o

PMS

,

hormoni

,

muškarci

,

razumijevanje

,

ženski mozak

Muškarci jednostavno ne razumiju žene, a dobar dio tog problema leži u činjenici da spolovi imaju mozgove koji funkcioniraju na malo različit način. 

Tako žene, kao što svaki muškarac zna, prilično ovise o hormonima, pa su tako u PMS-u ponekad potpuno druge osobe nego kad nisu u "onim danima". Razine hormona stalno se mijenjaju, pa tako i njihovo razmišljanje.

>> Žensko ponašanje koje muškarci uvijek krivo shvate >>

Zbog hormona žene kroz adolesenciju prolaze dva puta u životu, a taj drugi prolaz zove se menopauza i počinje u 40-im godinama. Hormonske promjene jednako su snažne kao i u tinejdžerskim danima, tako da se ne treba čuditi promjenama odluka koje su još jučer bile čvrste.

>> Što muškarci krivo shvaćaju >>

Ženski mozak reagira na strah i bol drugačije od muškog, jer je ženski osjetljiviji na ove podražaje, a jednako tako podložniji je stresu, što sve objašnjava veću sklonost žena depresiji.

I da, ženski mozak svojim načinom povezivanja činjenica čini ljepši spol intuitivnijim, pa se nerijetko muškarci pitaju čitaju li žene možda ipak misli.

18.03.2015. 20:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh