Metro-portal.hr

objavljeno 18.03.2015. 20:00:00
NAUČITE

Tajne ženskog mozga za muškarce

Razlike između muškog i ženskog mozga su prirodna stvar, ma koliko mi željeli ravnopravnost spolova, pa evo par stvari koje svaki muškarac mora znati

Kako radi ženski mozak
Kako radi ženski mozak (Arhiva)

Muškarci jednostavno ne razumiju žene, a dobar dio tog problema leži u činjenici da spolovi imaju mozgove koji funkcioniraju na malo različit način. 

Tako žene, kao što svaki muškarac zna, prilično ovise o hormonima, pa su tako u PMS-u ponekad potpuno druge osobe nego kad nisu u "onim danima". Razine hormona stalno se mijenjaju, pa tako i njihovo razmišljanje.

>> Žensko ponašanje koje muškarci uvijek krivo shvate >>

Zbog hormona žene kroz adolesenciju prolaze dva puta u životu, a taj drugi prolaz zove se menopauza i počinje u 40-im godinama. Hormonske promjene jednako su snažne kao i u tinejdžerskim danima, tako da se ne treba čuditi promjenama odluka koje su još jučer bile čvrste.

>> Što muškarci krivo shvaćaju >>

Ženski mozak reagira na strah i bol drugačije od muškog, jer je ženski osjetljiviji na ove podražaje, a jednako tako podložniji je stresu, što sve objašnjava veću sklonost žena depresiji.

I da, ženski mozak svojim načinom povezivanja činjenica čini ljepši spol intuitivnijim, pa se nerijetko muškarci pitaju čitaju li žene možda ipak misli.

18.03.2015. 20:00:00
http://metro-portal.hr/tajne-zenskog-mozga-za-muskarce/90696/