« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina
ZAPAMTITE

Sve opasnosti pretjerane konzumacije šećera

Šećer je jedan od najvećih neprijatelja našeg zdravlja i osim što narušava zdravlje usne šupljine, jedan je od glavnih uzroka nakupljanja neželjenih naslaga na trbuhu

Šećer će vam uništiti lice
Šećer će vam uništiti lice (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

pretilost

,

akne

,

šećer

Šećer ima vrlo loš utjecaj na naše zdravlje, to je odavno poznato, jer uz to što će vam stvoriti probleme u usnoj šupljini, uzrokovat će i nakupljanje masnih naslaga na trbuhu koje su najopasnije za zdravlje unutrašnjih organa.

No, uz to, šećer uzrokuje i promjene na licu - simptomi tzv. šećernog lica su akne, blijeda koža i podočnjaci, po čemu je lako prepoznati osobu koja konzumira previše šećera.

Stručnjaci objašnjavaju što se zapravo događa - kako slatke namirnice imaju vrlo visok glikemijski indeks, što će drastično promijeniti razine inzulina u tijelu. Kad stalno konzumirate slatke namirnice, ovaj proces može uzrokovati otpornost na inzulin, što će dovesti do pojave dijabetesa i ubrzati starenje.

Šećer također ometa vezivanje kolagena, pa će vaša koža izgubiti svoj zdrav i svjež izgled, uz ubrzano starenje. Niti to nije sve - šećer dehidira organizam, pa se koža brže masti i nastaju akne.

Naravno, sve ovo možete spriječiti uravnoteženom prehranom u kojoj ćete na dnevnoj bazi unositi maksimalno 30 grama šećera.

22.05.2016. 09:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh