« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina
PRIPAZITE

Svakodnevne greške koje su loše za zdravlje

Svakodnevne stvari koje smatramo normalnom rutinom zapravo imaju vrlo snažan utjecaj na naše fizičko i psihičko zdravlje

Znate li koliko šećera konzumirate dnevno?
Znate li koliko šećera konzumirate dnevno? (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

ovisnost

,

laži

,

dugovječnost

,

smartphone

,

prijateljstvo

,

redovit seks

,

pametni telefoni

Zdrav život čini se jednostavnim - odlučite se i krenete, izbacite određene stvari iz prehrane, prestanete pušiti i započnete vježbati. To bi bilo to? Ipak ne, kažu stručnjaci koji su izdvojili nekoliko svakodnevnih navika koje loše utječu na naše psihičko i fizičko zdravlje.

Recimo, ako se osjećate goli kad zaboravite pametni telefon kod kuće ili uredu, to nikako nije dobro za vas. Osim što ste, očito, ovisni, korištenje mobitela duže od 15 sati mjesečno za razgovore povećava rizik od razvoja tumora za dva ili tri puta, pa vi još jednom razmislite što radite.

>> Za što nam koriste pametni telefoni >>

Popiti gazirano piće nitko ne smatra nekim velikim problemom, no kad pogledate koja se bolesna količina šećera krije u tome, počet ćete jako pažljivo pratiti što pijete. Šečera ima apsolutno svugdje, pa čak i u pizzi, tako da nije svejedno što pijete.

>> Gazirana pića opasna kao i cigarete >>

Laži su dio dnevne rutine muškaraca i žena, iako muškarci to čine nešto češće. Govorimo o bijelim lažima koje su, kao, bezopasne i ne nanose štetu. No, čak i takve laži izazivaju priličnu količinu stresa, pa će desetak bijelih laži dnevno izazvati glavobolje i tjeskobe.

>> Zašto muškarci lažu >>

Za kraj, naravno, trebate uvijek imati vremena za - seks. Nema odgađanja, nema zaboravljanja, jer je prerana smrt kod muškaraca za pola manja kad imaju redovite orgazme. 

>> Redovit seks zdrav je za srce, ali i ostatak tijela >>

10.06.2014. 13:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh