« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina
SAVJETI

Izgubite više kilograma na dijeti vodom

Osobama koje su na dijeti pijenje većih količina vode pomaže skinuti više kilograma

S više vode do manje kilograma
S više vode do manje kilograma (Arhiva)
Više o

dijeta

,

voda

,

gubitak kilograma

,

pijenje vode

Voda je ponekad stvarno čudotvoran napitak, jer osim što nam je nužno potrebna za život, čisti naše tijelo i brine se da funkcionira na najbolji mogući način. Tako se pokazalo da je dovoljno dvije čaše vode prije obroka za brži gubitak kilograma, bez dodatnih promjena u prehrani.

Istraživači sa Sveučilišnog medicinskog centra Charite u Berlinu analizirali su podatke čak jedanaest prijašnjih istraživanja i stigli su do novih rezultata koji potvrđuju da je voda ključ gubitka viška kilograma

>> Zašto je voda najbolje piće >>

U nekima od njih je utvrđeno kako je izraženije smanjenje tjelesne mase zabilježeno kod ispitanika koji bi prije obroka popili po 2 čaše vode, dok se u drugima pokazalo kako i ukupna količina vode popijena tijekom cijelog dana doprinosi uspjehu dijete.

Istraživači vjeruju kako je uzrok tome da veća količina popijene vode smanjuje osjet gladi te posljedično rezultira smanjenjem unosa kalorija.

>> Voda za detoksikaciju i ubrzavanje metabolizma >>

Druga mogućnost je da pijenje vode povećava potrošnju energije u organizmu te tako povećava izglede za gubitak suvišnih kilograma, piše American Journal of Clinical Nutrition.

10.06.2014. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh