« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina
FAKTORI

Kako se učinkovito zaštititi od sunca

Preporučuje se uzimanje dovoljno tekućine, najbolje vode i to barem dvije litre dnevno, a uz to su povremeno odlični i zeleni sokovi koje možete napraviti sami

Sunčanje može biti opasno
Sunčanje može biti opasno (Shutterstock)
Više o

Sunce

,

sunčanje

,

zaštita od sunca

,

krema za sunčanje

,

zaštitni faktor

Sunčanje je opasno za našu kožu, puno više nego što je bilo pred četrdesetak godina, pa ne čudi podatak da sve više ljudi ima problema s kožom, a raste i broj zloćudnih bolesti koje su posljedice neopreznog izlaganja suncu.

Za početak, kožu treba pripremiti za sunčanje čišćenjem i pilingom koji će ukloniti mrtve stanice, pojačati cirkulaciju i potaknuti regeneraciju kože. Nakon pilinga kožu se maže kremama koje moraju imati vitamine A, C i E i koenzim Q10, što će je dobro hidrirati i povećati elastičnost.

>> Postoji li zdravo sunčanje? >>

Krema za sunčanje mora obavezno uvijek biti pri ruci u ljednim danima i nanositi je na izloženu kožu svaki put kad izlazimo na sunce, preciznije, svaka dva sata ako smo na plaži. Naravno, neka bude sa što većim faktorom.

>> Napravite sjajno domaće ulje za sunčanje >>

Sunce treba izbjegavati koliko god je to moguće između 11 i 16 sati, jer neki štetni utjecaji Sunca u tom dijelu dana toliko su snažni da vas niti kreme ne mogu zaštititi.

Nakon sunčanja kožu treba nastaviti njegovati - prvo tuširanjem, a zatim hidratantnom kremom s vitaminima kako bi je nahranili i hidrirali.

>> Sunčanje produljuje život >>

Naravno, preporučuje se uzimanje dovoljno tekućine, najbolje vode i to barem dvije litre dnevno, a uz to su povremeno odlični i zeleni sokovi koje možete napraviti sami. 

10.06.2014. 16:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh