« Kazalište
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
PREDSTAVE

Surface u AKC Medika

Surface je multimedijalna predstava koje se bazira na istraživanju poveznice između svjetla, zvuka, pokreta i plesa

Tri autora različitih profila napravila su Surface
Tri autora različitih profila napravila su Surface (SubScena)
Više o

AKC Medika

,

Subscena

,

Surface

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu predstave

Surface" , 08. prosinca 2018. u 20.00 sati u prostoru DZIU Medika (Pierottijeva 11, Zagreb).

Surface je multimedijalna predstava koje se bazira na istraživanju poveznice između svjetla, zvuka, pokreta i plesa. Oblikovana oko laserske harfe predstava obrađuje suživot tehnologije i čovjeka kroz kibernetički pristup. Pokretom i plesom stvaraju se zvukovne i svjetlosne slike koje tvore zajednički izričaj površinom laserske mreže. Pogled u dubinu kroz val površine osnovna je premisa ove predstave.

Izvođači: Tanja Puklek i Filip Borelli
Dizajn laserske harfe: Leo Bettinelli
Dizajn zvuka: Leo Bettinelli i Filip Borelli
Koreografija: Tanja Puklek i Filip Borelli
Kostimografija i scenografija: Tanja Puklek i Filip Borelli

Ukratko o autorima

Tanja Puklek je hrvatska autorica i izvođačica koja istražuje interakciju plesa, cirkuske umjetnosti i matematičkih principa. Kombiniranjem navedenog traži nove metode i ishode u izvođačkom, autorskom i edukacijskom smislu. Studij matematike završila je 2012. godine na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu i od tada djeluje kao profesorica, plesačica i žonglerka koja promiće svjesnost o vezi između matematike i žongliranja.

Filip Borelli (rođen 23.12.1984.) je hrvatski autor koji istražuje interakciju između svjetlosti, zvuka, pokreta i glazbe. Student je druge godine diplomskog studija smjera Novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je prethodno završio Ekonomski fakultet. Od 2009. godine djeluje kao izvođač, glazbenik i autor.

Leo Bettinelli je argentinski autor glazbenih i svjetlosnih koncepata s rezidencijom u Austriji. Završio je glazbenu kompoziciju elektroakustičnih medija u Quilmes National University te je 2012. osnovao organizaciju Circus Lumineszens koja je aktivna na polju kulture, edukacije i umjetnosti. Djeluje kao inovator, performer, glazbenik i producent. Organizira festival svjetla Blocheide leuchtet i festival eksperimentalne glazbe Niños Consentidos u Austriji. Dobitnik je Guthman nagrade 2016. Georgia instituta u SAD-u za inovativni glazbeni instrument.

http://attack.hr/subscena/

https://www.facebook.com/events/1962335460527977/

04.12.2018. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh