« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
ITALO

Supervlak od Rima do Napulja za 68 minuta

Italija ima infrastrukturu za vlakove brzne 300 km na sat kojojm će se voziti Ferrari crveni vlak

Vlak Italo
Više o

Ferrari

,

vlak italo

,

uca Cordero di Montezemolo

Italo, prvi talijanski privatni superbrzi vlak, krenuo je u petak na prvo putovanje od Rima do Napulja s više desetaka novinara, fotografa i snimatelja, kao i čelnika tvrtke NTV koja je pokrenula taj projekt.

Krenuvši iz kišnog Rima, s glavne željezničke postaje Termini, crveni vlak dug 200 metara na čijoj se lokomotivi nalazi Italo, zec zlatne boje u punom trku, stigao je u 225 kilometara udaljeni Napulj za 68 minuta. NTV je osnovala skupina talijanskih poduzetnika među kojima Luca Cordero di Montezemolo, bivši predsjednik Fiata i sadašnji vlasnik Ferrarija, te vlasnik proizvođača kože Tod'sa Diego della Valle.

Francuska željezničarska tvrtka SNCF drži 20 posto kapitala u NTV-u. Ambicija NTV-a s vlakom Italo, koji je proizveo francuski Alstom, jest konkurirati državnoj trvrtki Trenitalia zahvaljujući kvaliteti usluga jer je brzina u talijanskoj željezničkoj mreži ograničena i ista je za sve. Tako ovaj vlak ima panoramske prozore, kožna sjedala i više prostora među njima nego u državnoj kompaniji. U jednom od vagona bit će i kino.

22.04.2012. 13:35:06
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Igre za dvoje
    22.04.2012. 23:18
    Eh kada ćemo mi u Hrvatskoj imati tako brze vlakove? Nećemo još bar 10 godina.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh