Metro-portal.hr

objavljeno 05.04.2014. 19:02:00
YES!

Superhrana za vraćanje energije

Ako vas je ovo proljetno vrijeme iscrpilo, niste jedini, a energiju ćete jako brzo i zdravo vratiti ovim namirnicama

Brokula brzo vraća energiju
Brokula brzo vraća energiju (Arhiva)

Kad ste umorni, obično skuhate kavu ne bi li vam dala dodatni poticaj, pojedete komad(ić) čokolade ili svratite u obližnju pekaru. No, puno bolji izbor je neka od supernamirnica koje su kao stvorene za to.

Brokula, primjerice, sadrži izuzetno puno vitamina C koji povećava apsorpciju željeza u organizmu, što izravno utječe na osjećaj slabosti. Uz to, vitamin C potiče lučenje adrenalina čime održavate visoke razine energije.

Integralna riža bogata je biljnim vlaknima, aminokiselinama, manganom i magnezijem, što uz složene ugljikohidrate daje dug i ujednačen izvor energije, baš kao i zobene pahuljice.

Jaja održavaju energiju i poboljšavaju mentalne funkcije zbog tirozina, aminokiseline koja omogućava proizvodnju dopamina i norepinefrina. Najbolje bi bilo, naravno, da su domaća.

Naranče su bogate vitaminom C i omogućavaju proizvodnju karnitina, zanimljive molekule koja pomaže u sagorijevanju masnoće za energiju.

Sve to zalijte šalicom zelenog čaja koji opušta, ali i stimulira metabolizam pa zbog njega možete izgubiti višak kilograma. 

05.04.2014. 19:02:00
http://metro-portal.hr/superhrana-za-vracanje-energije/84228/