« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Stres je krivac za trbuščić koji ne možemo skinuti

Kortizol, jedan od hormona stresa glavni je krivac za nakupljanje sala oko trbuha, no i protiv njega postoje učinkoviti načini borbe

Kortizol uzrokuje nakupljanje masnog tkiva na trbuhu
Kortizol uzrokuje nakupljanje masnog tkiva na trbuhu (Arhiva)
Više o

stres

,

kortizol

,

masno tkivo

,

salo na trbuhu

Stres je najodgovorniji za trbuščić koji nikako ne možemo skinuti, tvrde znanstvenici optužujući kortizol, jedan od hormona stresa da je glavni krivac za to. Naime, naše je tijelo naučeno na rješavanje problema sa stresom na dva načina - ili se borimo, ili bježimo.

Kortizol vraća ravnotežu u tijelo, a njegova je uloga da nam napuni baterije na način da izaziva osjećaj gladi, a u takvim situacijama žudimo za brzom hranom, masnom i punom šećera.

>> Salo na trbuhu - mitovi i istina >>

Kako su te baterije masne stanice, kortizol pohranjuje energiju baš u središnji dio tijela, gdje je visceralna mast različita od masnog potkožnog tkiva na ostatku tijela. Stvar je u tome da je masno tkivo oko trbuha bliže glavnoj veni jetre, pa se može brzo promijeniti u glukozu i pustiti u krv.

>> Dijeta za skidanje sala s trbuha >>

Što napraviti da se riješite trbuščiča? Vježbajte kratke i intenzivne vježbe koje glume borbu ili obranu, na taj će se način otpuštati energije iz masnog tkiva na trbuhu, a nakon toga pazite što jedete.

06.09.2014. 17:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh