« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
DA?!

Kad se počinjemo debljati?

Muškarci počinju skupljati višak kilograma nešto kasnije nego žene, no i jednima i drugima s u kritične kasne tridesete i rane četrdesete

Kasne tridesete kritične su ženama
Kasne tridesete kritične su ženama (Arhiva)
Više o

žene

,

višak kilograma

,

debljanje

,

muškarci

Debljanje dolazi s godinama, to je poznata činjenica, a zadnje je istraživanje pokazalo da su ženama najkritičnije godine od 35. do 40., kada 38 posto žena dobiva najviše na težini, a muškarcima se ista stvar događa nešto kasnije, od 40. do 45. godine kad ih se udeblja 36 posto.

Više od trećine žena vjeruje da im je u debljanju veliku ulogu odigralo majčinstvo, dok tek par postotaka manje krivi brak i opuštanje u njemu nakon dugogodišnje veze. No, najveći broj žena odlučuje se za promjene u načinu života i prehrane na svoj četrdeseti rođendan.

>> Debljanje je najveći strah i zdravih i zadovoljnih žena >>

Naime, nakon što se tijela počinju oporavljati od trudnoće, žene ne prestaju jesti više kao što su navikle, ne razmišljajući o tome kako stare, pa im je potrebno manje kalorija.

Muškarci, s druge strane, za debljinu najviše krive karijeru koja im ne daje dovoljno vremena za teretanu ili neke druge fizičke aktivnosti, dok manje od četvrtine za debljinu krivi - razvod.

>> Najopasnije je kontinuirano debljanje >>

No, i jedni i drugi žrtve su sjedilačkog načina života, jer djeca postaju samostalna i ne treba sve raditi oko njih baš kad su majke oko 38. godine života, a očevi oko 44., pa prestaje trka za klincima i počinje sjedenje pred televizorom.

06.09.2014. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh