« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
JUBILARNA IZVEDBA

Stota izvedba predstave "Metastaze" u Kerempuhu 28. ožujka

Od praizvedbe, 26. listopada 2007., ovu je predstavu vidjelo više od 50.000 gledatelja

(Kerempuh)
Više o

Kerempuh

,

Boris Svrtan

,

Metastaze

,

Ivo Balenović

Satiričko kazalište "Kerempuh" će 28. ožujka izvesti 100. izvedbu predstave "Metastaze" Ive Balenovića i Borisa Svrtana. Predstava kroz lokalnu kvartovsku priču beskompromisno dijagnosticira metastaze u hrvatskom društvenom tkivu uzrokovane ratom i korupcijom.

Režiju, scenografiju i dramatizaciju romana potpisuje Boris Svrtan, kostimografiju Vedrana Rapić, koreografiju Blaženka Kovač, glazbu Mario Mirković.

U predstavi glume Mario Mirković, Vilim Matula, Hrvoje Kečkeš, Tarik Filipović, Borko Perić, Branka Trlin, Nina Erak-Svrtan, Edo Vujić, Željko Königcknecht, Anita Matić Delić, Elizabeta Kukić, Kostadinka Velkovska, Mia Begović, Ana Maras, Vlatko Dulić, Antun Tudić, Ivana Legati i Dragoljub Lazarov.

Osvojite ulaznice za 100. izvedbu predstave!!!

Od praizvedbe, 26. listopada 2007., ovu je predstavu vidjelo više od 50.000 gledatelja. Uspjeh kod publike potvrdila je i struka pa su "Metastaze" jedna od najnagrađivanijih predstava u sezoni 2007/2008.

Na Marulićevim danima proglašene su najboljom predstavom u cjelini, Boris Svrtan dobio je Marula za dramaturšku obradu ili prilagodbu teksta, dok je Vilimu Matuli dodijeljena nagrada za ulogu Krpe te nagrada čitatelja "Slobodne Dalmacije" za glumačko ostvarenja. Na "Danima satire" Ivo Balenović i Boris Svrtan dobitnici su Zlatnog smijeha za najbolji tekst, dok je Vilim Matula osvojio Zlatni smijeh "Mladen Crnobrnja Gumbek" za glavnu mušku ulogu, a Branka Trlin jednu od pet ravnopravnih glumačkih nagrada za ulogu Milice.

Za dramatizaciju "Metastaza" Borisu Svrtanu je dodijeljena i ugledne Nazorova nagrade za 2007. godinu. Vilim Matula je na festivalu Užice dobio nagradu za nabolju muišku ulogu i Nagradu hrvatskog glumišta za ulogu Krpe.

Osim na već spomenutim festivalima, predstava je gostovala na Festivalu glumca u Županji , Osječkom kulturnom ljetu i na Gavellinim večerima, 13. festivalu Užice, Grad teatru Budva i 26. susretima kazališta BIH, navodi se u priopćenju kazališta "Kerempuh" .

Osvojite ulaznice za 100. izvedbu predstave!!!

24.03.2010. 12:47:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh