« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
PROPUSTI

Kazališno vijeće splitskog HNK traži smjenu Milana Štrljića

Vijeće navodi kako intendant Štrljić odugovlači s donošenjem izmjena statuta HNK još od prosinca prošle godine

(Feđa Klarić/Cropix)
Više o

splitski HNK

,

Željko Kerum

,

Milan Štrljić

,

Nenni Delmestre

,

Anđelka Visković

Kazališno vijeće splitskoga HNK na današnjoj je sjednici s četiri glasa za i jednim suzdržanim glasovalo za prijedlog kojim se od Gradskog vijeća traži da na sutrašnjoj sjednici s dužnosti intendanta smijeni Milana Štrljića zbog, kako je objašnjeno, nesuradnje s tim vijećem.

Predsjednica Kazališnog vijeća Nenni Delmestre rekla je da Štrljić odugovlači s donošenjem izmjena statuta splitskoga HNK koje je to vijeće od njega zatražilo još 2. prosinca 2009. godine. Ustvrdila je da je Štrljić obmanuo vijeće jer je izvješće o radu HNK izravno podnio Gradskom vijeću zaobilazeći pritom to vijeće.

"Smatramo da su to propusti koje intendant nije smio napraviti i da je to razlog za njegovo razrješenje", rekla je Delmestre.

Istaknula je da su članovi vijeća u šoku pošto je na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća najavljeno da će u nastavku sjednice biti smijenjeni njegovi članovi iako im mandat traje još dvije godine.

Na toj je sjednici dogradonačelnica Splita Anđelka Visković ustvrdila kako Kazališno vijeće ne ispunjava svoje obveze, da nekvalitetno radi te da su uočeni i propusti u natječaju za novog intendanta. "Ne možemo to prihvatiti jer se radi o ustanovi s godišnjim proračunom od 38 milijuna kuna. Kazališno vijeće treba raspustiti", rekla je Visković.

Članovi Kazališnog vijeća danas su opovrgnuli te navode, a Delmestre je istaknula da je jedan od razloga zbog kojih se traži Štrljićeva smjena i taj što je vijeće odbilo prijedlog da se u izmjene statuta splitskoga HNK uvrsti i odredba po kojoj bi se na natječaj za intendanta mogao prijaviti i kandidat sa srednjom stručnom spremom.

Na današnjoj sjednici čule su se i zamjerke upućene gradonačelniku Željku Kerumu da nema sluha za kulturni život u Splitu. Nakon sjednice Kazališnog vijeća na kojoj je zatražena Štrljićeva smjena on je odbio novinarima dati izjavu. (hina/metro-portal)

25.03.2010. 16:46:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh