« Zdravlje
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
OPREZ

Što sve na poslu prijeti vašem zdravlju

Stolica na kojoj sjedite, kolega koji radi pored vas, monitor računala i radni stol mogu biti vrlo štetni za vaše zdravstveno stanje

Oči se brzo umaraju kad gudo gldaju u zaslon monitora
Oči se brzo umaraju kad gudo gldaju u zaslon monitora (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

stres

,

posao

,

stres na poslu

Vaš radni dan može biti prožet raznoraznim iritantnim situacijama, ali stres i težina posla nisu jedini čimbenici koji negativno djeluju na vaše zdravlje.

Stolica. Ako imate problema s držanjem tijela, možda je stolica na kojoj sjedite u uredu neodgovarajuća. Bilo bi idealno kad bi dobro podupirala leđa te da se može podešavati po visini. Stolice, fotelje i sjedalice pogodnih ortopedskih karakteristika mogu ublažiti bol i neugodu u leđima.

Kolega. Ako se osoba pored vas davi u slatkišima i nezdravim grickalicama to ne znači da isto morate i vi. U slučaju da vas ponudi takvom hranom, ljubazno ga odbijte i 'utješite' se jabukom.

Monitor. Cjelodnevno buljenje u monitor računala neće nužno uzrokovati trajna oštećenja vašeg vida, ali zračenje i opći umor koji je rezultat rada za računalom mogu izazvati glavobolje ili zamutiti vid. Svakog sata ustanite i malo prošećite po uredu.

Radni stol. Visina vašeg stola možda nije baš najbolja - zajedno sa visinom stolice - a to pak može dovesti do tendinitisa (upala tetive - u ovom slučaju u zglobovima ruku - koja obično nastaje nakon akutnog ili kroničnog oštećenja, a rjeđe kao posljedica infekcije ili upalne reumatske bolesti).

Piše: Romina McGuinness/MWN
01.01.2012. 20:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh