« Život
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
SAVJETI

Što se ne radi usred noći

Čim ustanete, srce će vam početi jače kucati i tijelo će vam se razbuditi, a otkucaji bi trebali biti na manje od 60 u minuti kako biste mogli zaspati

Nemojte gledati na sat!
Nemojte gledati na sat! (Arhiva)
Više o

nesanica

,

spavanje

,

buđenje

,

noć

Probudili ste se usred noći i sada... što? Kako ponovno zaspati bez prevrtanja po krevetu ili ustajanja - jer ako ne zaspete, možete se pozdraviti sa snom do jutra... Ako vam se ovo često događa, evo par savjeta.

Prvo, nemojte ići na WC jedino ako stvarno, stvarno, stvarno ne morate. Jer čim ustanete, srce će vam početi jače kucati i tijelo će vam se razbuditi, a otkucaji bi trebali biti na manje od 60 u minuti kako biste mogli zaspati.

Nadalje, pokušajte se opustiti i "očistiti" mozak. Ni pod koju cijenu nemojte gledati koliko je sati ili provjeravati tko vam je poslao poruku dok ste spavali.

Računanje sati...

Liječnici upozoravaju kako je najveća greška koju većina radi strah od toga da se neće dovoljno naspavati jer je preostalo još malo sati prije no što moraju ustati. Moramo li reći da je ovo zabranjeno?

Stoga, primjenite jednostavan recept - zaustavite nepotrebne misli, paniku i stres te se jednostavno pokušajte opustiti i prirodno zaspati,

07.10.2017. 21:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh