« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
ZAPAMTITE

Što se NE jede kad ste gladni

Znate onaj osjećaj kad ste gladni kao vuk i mislite da bi mogli pojesti slona s prilozima? E, kad vas ulovi takva glad, ove namirnice izbjegavajte u širokom luku

Kad ste baš gladni, izbjegavajte voće
Kad ste baš gladni, izbjegavajte voće (Arhiva)
Više o

hrana

,

glad

,

namirnice

,

grickalice

,

svježe voće

,

začinjena hrana

Hrana nam je na pameti češće nego seks, vjerovali ili ne, a ako spadate u one koji rade i odjednom začuju zavijanje u trbuhu, vrijeme je da naučite što tada ne treba jesti.

Za početak, zaboravite na mala pakiranja grickalica - em su nezdrave, em nemaju nutrijenata, a i s kalorijama su prilično oskudne za takve prilike. Malo pakiranje krekera ili sličnog ima 100 kalorija što je puno za količinu, ali neće vam utažiti glad. Puno bolja varijanta je mali sendvič sa šunkom i sirom.

Začinjena hrana također ne dolazi u obzir - samo ćete iritirati želudac, pa ako baš morate, popijte jogurt uz to jer će on u želucu neutralizirati većinu ljutine.

Svježe voće čest je izbor u takvim situacijama, pogotovo ako se želite zdravo hraniti, no i tu griješimo - jabuka ili kruška neće vas zasititi, no ako ih nasjeckate i pomiješate s grčkim jogurtom i orasima, dodali ste proteine koji se najsporije probavljaju i zadržat će vas sitim duže vrijeme.

Za kraj, zaboravite i na sve što će u vašem želucu uzrokovati povećanu proizvodnju kiseline - kava, naranče, preljevi za tjesteninu ... kad je želudac prazan, nema hrane koja bi ga mogla zaštititi od kiseline, pa je u tom slučaju najbolji izbor povrće koje ne aktivira proizvodnju kiseline, a prepuno je vlakana koja će vas zasititi.

14.09.2015. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh