« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Što ne biste trebali konzumirati svaki dan

Mlijeko, slatkiši, krumpir... Pokušajte smanjiti doživljaj i možda uspijete smršavjeti

Mlijeko
Mlijeko (Shutterstock)
Više o

hrana

,

mlijeko

,

krumpir

,

zdrava ishrana

Napokon ste odlučili jesti zdravo tijekom većine dana, ali i dalje je moguće da činite sitne pogreške misleći da radite ispravne stvari. Upravo te sitne pogreške mogu omesti proces mršavljenja. Pogreške su sitne, ali rezultat ima velik utjecaj na vaš izgled, zdravlje i ponašanje. Vjerovali ili ne, neke namirnice koje nose epitet jako zdravih ne biste trebali konzumirati baš svakoga dana.

Čaša mlijeka. Iako je mlijeko zdrav dodatak vašem obroku, moguće je da je upravo ono krivo za sporost mršavljenja. Ako ste naučili piti mlijeko prije spavanja, za doručkom, ili čak tijekom dana, pokušajte ga izbaciti iz prehrane na mjesec dana. Ako osjetite razliku - manje ste razdražljivi, imate više energije, primjećujete gubitak kilograma, koža vam je čišća i zdravija - to je možda rješenje vaših problema. Smanjite učestalost konzumiranja mlijeka.

Slatko nakon obroka. Gotovo da nema čovjeka koji nema ovu naviku. Uvijek želimo kušati nešto slatko nakon jela. Nažalost, to je potpuno nepotrebno i većina nas to zna, ali namjerno ignorira. Ako to pak radite svakog dana, onda shvaćate da bi život bio lakši da smanjite unos šećera. Neka desert bude nešto čime ćete se nagraditi jedno tjedno, najbolje za vikend kad imate vremena više se kretati i potrošiti unesene kalorije.

Teški ugljikohidrati. Koliko često ste osjetili potrebu da gricnete nešto između ručka i večere i na kraju udovoljili toj potrebi i pojeli bilo što bez razmišljanja je li zdravo i potrebno? Možda pojedete sendvič, možda pojedete čips i nešto tome slično. Vrlo je opasno ako to činite svaki dan; na taj način nema mršavljenja, teško ćete održati tjelesnu težinu, sigurno se nećete bolje osjećati u dugoročnom smislu. Ako baš morate popustiti žudnji želudca, pojedite malo orašastih plodova.

Krumpir. Nedavno istraživanje harvardskih stručnjaka definitivno je dokazalo da krumpir deblja, dugoročno gledano, naravno. Krumpir je zdrav, da se razumijemo, ali previše bilo čega nikada nije dobro, a sam krumpir često se može uvući u ono što jedemo htjeli mi to ili ne. Smanjite malo unos krumpira, povećajte konzumaciju svježeg sirovog povrća i bit će sve u redu.

Takozvane „zdrave grickalice". U biti, one uopće ne postoje. Bolje je dobro se najesti prave hrane koja ima punu nutritivnu vrijednost. 

17.07.2011. 19:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    RottenApple
    17.07.2011. 22:43
    "Pokušajte smanjiti doživljaj i možda uspijete smršavjeti" haha xD
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh