« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
MOĆ VOĆA

Voćne maske za lijepo lice

Naranče, jabuke, jagode - idealno voće za uljepšavanje kože lica

Maska za lice
Maska za lice (ahmet guler/FreeDigitalPhotos)
Više o

maske za lice

,

voće

Zaboravite na glinu, kavijar i dijamantnu prašinu. Prirodne voćne maske su puno jeftinije i nerijetko učinkovitije.

Maska od jabuke za normalnu kožu. Stavite komade jabuke i blender i napravite kašu. Dodajte malo meda i ohladite na desetak minuta. Nanesite smjesu na lice laganim pokretima i masirajte. Ostavite pola sata na licu. Isperite. Jabuke su pune vitamina A, B i c i pune su fenola koji imaju antioksidanska svojstva.

Maska od naranče za problematičnu kožu. Pretpostavimo da imate problema s prištićima i aknama. Pomiješajte komade naranče s malo mente i soka od limuna i spriječit ćete pojavu spomenutih problema. Napravite kašu od ovih sastojaka, nanesite na lice i ostavite 30 minuta. Isperite hladnom vodom. Naranče su sjajan izvor vitamina C, imaju jaka antioksidanska svojstva i bogate su cinkom zbog čega je ova maska idealna za problematičnu kožu. Citrusni sokovi limuna i naranče će očistiti kožu od prljavštine i pomoći u uklanjanju mrtvih stanica. Kako biste zatvorili pore i spriječili nastanak mitesera, jednostavno trljajte naranču po licu.

Maska od jagode za blijedu, ostarjelu i opuštenu kožu. Pomiješajte pola šalice jagoda s malo kukuruznog škroba. Zgnječite, izmiješajte, nanesite na lice i ostavite pola sata. Ta će maska vratiti sjaj koži i zategnuti je. Jagode sadrže salicilnu kiselinu koja uklanja mrtve stanice kože. Idelana je za diskoloraciju, mitesere i bore.

Dodatak:

  • Ako vam je koža suha, trljajte po njoj koru breskve i marelice
  • Ako vam je koža masna, upotrijebite koru jabuke ili kruške
  • Korica krastavca i grožđa idealna je za sve tipove kože.

 

18.07.2011. 08:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh