« Život
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
WOW!

Što nam sve radi nesanica

Ako imate problema s nesanicom, nije nemoguće da ćete imati problema na poslu, štoviše, mogli bi postati jako ozbiljni

Riješite se nesanice prirodnim putem
Riješite se nesanice prirodnim putem (Arhiva)
Više o

nesanica

,

učinkovitost

,

stres i nesanica

,

liječenje nesanice

Nesanica je jedna od onih stanja od kojeg smo svi barem jednom u životu patili, a oni kojima se to redovito događa mogu pretrpjeti i ozbiljne posljedice, tvrdi novo istraživanje čiji su rezultati pokazali da se centar za kratkotrajno pamćenje teže aktivira.

To je glavni uzročnik problema s koncentracijom i rješavanjem dnevnih zadataka, stoga ne iznenađuje da osobe koje pate od nesanice imaju osjećaj da moraju više raditi kako bi napravili nešto jednako dobro kao i drugi. Naravno, ti drugi nemaju problema sa spavanjem.

Magnetska rezonanca mozga ispitanika pokazala je da osobe koje pate od nesanice također imaju problema i s radnom memorijom, što se manifestiralo problemima u rješavanju zadataka. 

>>Nesanica - zašto je opasna i kako je pobijediti bez lijekova

Naime, radna memorija procesuira kratkotrajne informacije pomoću kojih se rješavaju zadaci, a u istraživanju je trebalo promatrati serije snova i prepoznavanje koje od njih je bilo prikazano nedavno, dva ili tri slova prije.

>> Pet savjeta za pobjedu nad nesanicom 

Mozgovi ljudi koji pate od nesanice u tim su trenucima pokazivali manje aktivnosti u centrima mozga koji su uključeni u radnu memoriju, za razliku od onih koji nemaju problema sa spavanjem i čiji je mozak bez problema uključivao dodatne centre kako su zadaci postajali teži.

Znači, ako imate problema s nesanicom, nije nemoguće da ćete imati problema na poslu, pa pogledajte načine rješavanja problema nesanice na linkovima u tekstu.

01.09.2013. 20:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh