Metro-portal.hr

objavljeno 01.09.2013. 20:08:00
WOW!

Što nam sve radi nesanica

Ako imate problema s nesanicom, nije nemoguće da ćete imati problema na poslu, štoviše, mogli bi postati jako ozbiljni

Riješite se nesanice prirodnim putem
Riješite se nesanice prirodnim putem (Arhiva)

Nesanica je jedna od onih stanja od kojeg smo svi barem jednom u životu patili, a oni kojima se to redovito događa mogu pretrpjeti i ozbiljne posljedice, tvrdi novo istraživanje čiji su rezultati pokazali da se centar za kratkotrajno pamćenje teže aktivira.

To je glavni uzročnik problema s koncentracijom i rješavanjem dnevnih zadataka, stoga ne iznenađuje da osobe koje pate od nesanice imaju osjećaj da moraju više raditi kako bi napravili nešto jednako dobro kao i drugi. Naravno, ti drugi nemaju problema sa spavanjem.

Magnetska rezonanca mozga ispitanika pokazala je da osobe koje pate od nesanice također imaju problema i s radnom memorijom, što se manifestiralo problemima u rješavanju zadataka. 

>>Nesanica - zašto je opasna i kako je pobijediti bez lijekova

Naime, radna memorija procesuira kratkotrajne informacije pomoću kojih se rješavaju zadaci, a u istraživanju je trebalo promatrati serije snova i prepoznavanje koje od njih je bilo prikazano nedavno, dva ili tri slova prije.

>> Pet savjeta za pobjedu nad nesanicom 

Mozgovi ljudi koji pate od nesanice u tim su trenucima pokazivali manje aktivnosti u centrima mozga koji su uključeni u radnu memoriju, za razliku od onih koji nemaju problema sa spavanjem i čiji je mozak bez problema uključivao dodatne centre kako su zadaci postajali teži.

Znači, ako imate problema s nesanicom, nije nemoguće da ćete imati problema na poslu, pa pogledajte načine rješavanja problema nesanice na linkovima u tekstu.

01.09.2013. 20:08:00
http://metro-portal.hr/sto-nam-sve-radi-nesanica/80196/