« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
GUZE

Što nam je sjedenje napravilo od stražnjica?

Grozomoran izraz "bednjica" smislila je ekipa na NYmag.com kako bi opisali što se dogodilo sa stražnjicama ljudi koji previše sjede - spojile su se s bedrima

Ne morate biti J. Lo, ali prijelaza mora biti
Ne morate biti J. Lo, ali prijelaza mora biti (Arhiva)
Više o

stražnjica

,

sjedenje

,

guza

,

vježbe za stražnjicu

,

bednjica

,

vježbe za guzu

,

savršena stražnjica

Stražnjice postaju sve manje atraktivan dio tijela zbog sjedilačkog načina života, što na poslu što kod kuće, a pojava je toliko uzela maha da su na NYmag.com smislili naziv "bednjica" iliti "thut" koji opisuje činjenično stanje - prelaza između bedara i stražnjice više gotovo da i nema.

Naime, mišići stražnje strane toliko atrofiraju da se bedra i stražnjica stope u jedno, što je posljedica nedostatka mišićnog tonusa, a ne ravne stražnjice kojih je bilo oduvijek i uvijek će ih biti. 

Ti su mišići posturalne podrške vrlo važni jer pomažu pri podizanju, stajanju i kretanju, a jedini razlog zašto su toliko nerazvijeni je prekomjerno sjedenje, koje je i inače loše za zdravlje.

Recept za gubljenje ovakvog stražnjeg profila je jednostavan - više kretanja i vježbanja, naročito čučnjevi, podizanje nogu i vježbe na podu u kojima trebate podizati noge iza tijela. 

Ako ste marljiviji, evo seta vježbi za savršenu guzu:

11.01.2014. 12:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh