« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
ČUDNOVATO

Kako vrijeme utječe na nas

Nevjerojatno čudno vrijeme koje nas pogađa ove zime ima razne loše utjecaje na zdravlje, provjerite kakve

Magla je opasna za astmatičare
Magla je opasna za astmatičare (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

vrijeme

,

magla

,

zahlađenje

,

južina

Zima nas ove godine naizgled mazi, no ovakvo vrijeme sve je samo ne zdravo za neke ljude. Tako južina remeti koncentraciju i donosi glavobolje, a naročito meteoropatima kojima su sve promjene vremena ionako teške. Južina dolazi kad naglo poraste tlak zraka i temperatura što remeti krvni tlak, stvara pritisak u organizmu i utječe na raspoloženje. 

Magla koja nas obavija ovih dana također nije dobra, jer snižava temperaturu i pogoršava bolesti dišnih puteva, pa je u takvim uvjetima najteže astmatičarima kojima magla otežava disanje i povećava koncentraciju alergena u zraku.

Kad se magla raziđe, a ostanu oblaci dolazi do novih problema jer takvo vrijeme prethodi dolasku kiše i oluja, naglo pada tlaka koji steže i opušta oštećeno tkivo ožiljaka. To tkivo nije elastično kao ostatak kože, pa se ne može prilagoditi promjeni tlaka, što u konačnici izaziva zatezanje kože i svrbež.

Kiša donosi pad raspoloženje i imuniteta, a kako ljudi provode više vremena u zatvorenim prostorima, virusi i bakterije nalaze plodno tlo za razmnožavanje pa se bolesti šire puno brže. I nakon kiše nije blistavo, jer visok postotak vlage u zraku izaziva glavobolju i probleme s disanjem.

Na kraju, kad napokon zahladi, kronični bolesnici s dišnim problemima i bolestima srca osjetit će dodatne probleme, a i oni koji imaju osjetljive zglobove. Naime, zahlađenje dolazi s padom tlaka zraka koji stvara pritisak na zglobnu tekućinu koja inače podmazuje zglobove i osigurava njihov normalan rad. Rast tlaka unutar zglobova tako izaziva bolove.

Sve u svemu, čuvajte se ...

11.01.2014. 09:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh