« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Što jesti u određenim raspoloženjima?

Svako raspoloženje ima svoje prednosti i mane, a ona koja vam se ne sviđaju možete brzo popraviti određenim vrstama hrane

Čokoladom protiv stresa
Čokoladom protiv stresa (Arhiva)
Više o

hrana

,

PMS

,

stres

,

raspoloženje

,

nervoza

,

tuga

,

razdražljivost

Hrana ima raznolik utjecaj na nas, ne samo na fizičkom planu, tvrde nutricionisti i predlažu da loša raspoloženja popravimo upravo konzumacijom hrane.

Kad vas stres lupa toliko da ne možete više izdržati, recept je odavno poznat, a sad ga i stručnjaci potvrđuju - pojedite čokoladu. Što veći udio kakaoa, to će se bolje nositi sa stresom.

Usporeni ste, letargični i demotivirani? Ubija vas vrijeme? Većina ljudi napravit će si novu šalicu kave, ali stručnjaci preporučuju da napravite salatu od špinata koja će vas napuniti folnom kiselinom i razbuditi vas u trenu. Ako vam špinat nije na listi najdražih jela, pomozite si graškom, grahom ili gljivama.

Razdražljivost nikome nije draga, pa vam preporučujemo jabuke i kikiriki maslata, a ljutima će najbolje pomoći zeleni čaj koji će vas smiriti i pomoći vašoj koncentraciji i usredotočenosti.

Tuga je ponekad posljedica manjka vitamina D, zbog kojeg naše tijelo ne proizvodi dovoljno serotonina. Žitarice s mlijekom brzo će vam popraviti raspoloženje.

Nervoza se najbolje liječi lososom ili nekom drugom ribom bogatom omega-3 masnim kiselinama, dok je PMS najbolje liječi veći lučenjem serotonina, pa navalite na žitarice, jaja ili puretinu kako bi loše raspoloženje i menstrualne bolove poslali u povijest.

17.12.2013. 16:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh