Metro-portal.hr

objavljeno 17.12.2013. 16:10:00
SAVJETI

Što jesti u određenim raspoloženjima?

Svako raspoloženje ima svoje prednosti i mane, a ona koja vam se ne sviđaju možete brzo popraviti određenim vrstama hrane

Čokoladom protiv stresa
Čokoladom protiv stresa (Arhiva)

Hrana ima raznolik utjecaj na nas, ne samo na fizičkom planu, tvrde nutricionisti i predlažu da loša raspoloženja popravimo upravo konzumacijom hrane.

Kad vas stres lupa toliko da ne možete više izdržati, recept je odavno poznat, a sad ga i stručnjaci potvrđuju - pojedite čokoladu. Što veći udio kakaoa, to će se bolje nositi sa stresom.

Usporeni ste, letargični i demotivirani? Ubija vas vrijeme? Većina ljudi napravit će si novu šalicu kave, ali stručnjaci preporučuju da napravite salatu od špinata koja će vas napuniti folnom kiselinom i razbuditi vas u trenu. Ako vam špinat nije na listi najdražih jela, pomozite si graškom, grahom ili gljivama.

Razdražljivost nikome nije draga, pa vam preporučujemo jabuke i kikiriki maslata, a ljutima će najbolje pomoći zeleni čaj koji će vas smiriti i pomoći vašoj koncentraciji i usredotočenosti.

Tuga je ponekad posljedica manjka vitamina D, zbog kojeg naše tijelo ne proizvodi dovoljno serotonina. Žitarice s mlijekom brzo će vam popraviti raspoloženje.

Nervoza se najbolje liječi lososom ili nekom drugom ribom bogatom omega-3 masnim kiselinama, dok je PMS najbolje liječi veći lučenjem serotonina, pa navalite na žitarice, jaja ili puretinu kako bi loše raspoloženje i menstrualne bolove poslali u povijest.

17.12.2013. 16:10:00
http://metro-portal.hr/sto-jesti-u-odredjenim-raspolozenjima/82228/