« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Loše navike poslije jela koje treba izbjegavati

Neke male ritualne koje imamo poslije ručka ustvari bi trebali izbjegavati u širokom luku, pročitajte koje

Što sve ne smijemo raditi nakon ručka
Što sve ne smijemo raditi nakon ručka (Arhiva)
Više o

pušenje

,

spavanje

,

Ručak

,

tuširanje

,

loše navike

,

obroci

Nema vam slađe od cigarete nakon dobrog ručka? Stručnjaci kažu da je to najgora stvar koju možete napraviti, jer zapravo izazivate učinak kao da ste ih zapalili deset, jer probava djeluje na cijeli organizam, pa kako se nikotin u krvi veže na kisik, u tim trenucima se unosi deset puta više nikotina nego inače.

Također, ako volite deserte, svakako izbjegavajte voće. Ma kako to čudno zvučalo jer se inače voće preporučuje u što većim količinama, no nakon ručka će se voće u želucu zadržati predugo i počet će fermentirati, oslobađajući otrovne plinove koji su, između ostalog, odgovorni za nastanak celulita. Voće se jede ili na prazan želudac ili dva sata prije ili poslije obroka. 

Čaj nakon ručka isto nije najbolja ideja, jer se tein veže za željezo u krvi, otežavajući na taj način probavu što će naročito teško pasti anemičnim osobama, koje bi trebale pričekati barem sat vremena nakon obroka do šalice omiljenog čaja.

Nakon jela se ne ide na kupanje ili u tuš. Voda pojačava prokrvljenost tijela, no kako nakon obroka krv ide u želudac, nastaju poteškoće s probavom. 

Također, vježbanje nakon jela nije preporučljivo iz razloga što će intenzivna fizička aktivnost ometati probavu i apsorpciju hranjivih tvari, pa se odlučite samo za laganu šetnju.

Za kraj, znamo da će ovo teško pasti ljubiteljima sieste, ali spavanje nakon ručka može izazvati probavne smetnje jer ležeći položaj nije dobar za probavu ometajući želučane sokove da obave svoj posao. Pričekajte barem sat vremena i zatim lezite. 

18.12.2013. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh