« Život
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
ODGOVORI

Što je najbolje popiti prije izlaska i ostale dileme

Znanstvenici često predlažu stvari koje se čine besmislenima, no ipak su obično u pravu

Evo odgovora na neka česta pitanja koja si postavljamo
Evo odgovora na neka česta pitanja koja si postavljamo (Shutterstock)
Više o

kava

,

seks

,

san

,

masline

,

dileme

Kako riješit dileme koje često imamo nije baš omiljena tema znanstvenika, no kolege iz Daily Maila predstavili su knjigu Hilly Janes Kava s mlijekom ili capuccinu u kojoj su skupljeni odgovori upravo na dileme koje se čine beznačajnima, no zapravo nisu.

Što je najbolje popiti prije izlaska? Većina će krenuti sa zagrijavanjem nečim kratkim, no zapravo je najbolji izbor - jogurt. Zapravo, dobro je pojesti neki mliječni obrok koji sadrži masnoće koje se duže probavljaju i mogu ukrotiti alkohol koji ćete konzumirati.

Vječna dilema tuš ili kada rješava se lako - tuš je bolji izbor jer manje isušuje kožu, a kad na kraju pustite malo hladniju vodu pokrenut ćete cirkulaciju u tijelu, nakon čega će vam biti toplije nakon nekog vremena.

Kad se žene spremaju van, dilema koju postavljaju pred sebe je - visoke pete ili ravne cipele. Ravne se cipele čine logičnijim izborom zbog zdravlja, no ne ako nosite balerinke ili neki sličan model koji ne pruža potporu kralježnici. Visoke pete pospješit će naticanje nogu skraćivanjem mišića listova, pa sad kad znate kakav učinak imaju koje, vi odaberite cipele koje imaju petu od tri do pet centimetara, jer su upravo one najbolje za tijelo.

Kako odabrati pravi dezodorans? Nakon što ste riješili miris, ostaju vam tri mogućnosti: stick, roll on ili sprej. Sprej završava najvećim dijelom u zraku, znači, bacanje novca. Roll on je tu učinkovitiji, ali kako je tekuće teksture, ne ginu vam fleke na odjeći. Stick ima sve što je potrebno, gornji problemi se također ne odnose na njega, stoga je najbolji odabir.

Sumnjamo da ste se pitali koje su masline kaloričnije, vjerojatno birate prema okusu, ali da znate - deset zelenih maslina ima 30 kalorija, crnih više nego dvostruko više, čak 70. Naravno, ako se čuvaju u maslinovom ulju taj broj raste, stoga je bolji izbor slana otopina.

Za kraj, evo jedne opake dileme - san ili seks? Nedostatak seksa u dužim se vezama obično pripisuje depresiji, zasićenju, uzrokuje više svađa s partnerom, smanjuje samopouzdanje. Nedostatak sna, s druge strane, ima gotovo jednake posljedice, no ipak odaberite seks, jer ćete dobiti dobru dozu oksitocina, hormona sreće, koji će na tijelo dugoročno imati više pozitivnih učinaka nego što će neprospavana noć imati štetnih. 

22.12.2012. 20:06:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    novoime
    23.12.2012. 20:16
    ja isto citam svakakve gluposti...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh