« Život
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
JA, JA I JA

Sami ste za Božić? Ne očajavajte!

Dosta vam je reklama sretnih parova koji si daruju savršene poklone? I gnjavaže oko objašnjavanja zašto ste solo? Promijenite ploču i shvatite koje su pozitivne strane 'samoće'

Kako se dobro provesti za Božić ako niste u vezi
Kako se dobro provesti za Božić ako niste u vezi (DeviantArt)
Više o

veze

,

Božić

,

Nova godina

,

blagdani

,

single

,

sami za Božić

Možda nije toliko strašno kao za Valentinovo, ali sigurni smo i da biti 'single' u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana može biti poprilično frustrirajuće. Ako samo bacimo oko na televizijske programe vidjet ćemo cijeli niz reklama u kojima sretne obitelji i parovi zajedno večeraju, daruju si pažljivo zamotane poklone i tome slično.

Zatim, svi ti mogući (i nemogući) savjeti kako odabrati pravi poklon baš za njegu (ili nju), a ako ste već sami, kako upoznati svoju srodnu dušu na božićnom tulumu u vašoj tvrtki ili kako ga (ju) zavesti pod imelom...

I kao da to sve nije dovoljno, kao šećer na kraju dolazi vaša obitelji - uža i šira (svi si daju za pravo znati što je najbolje za vaš ljubavni život). Samo želite u miru pojesti božićni ručak, a pitanja ne prestaju: imaš dečka/curu, pa zašto nemaš, imam ja nekog za tebe, i tako dalje...

Dakle, za sve one koji su solo, to im ne smeta, i dosta im je uvriježenog mišljenja da to 'nije normalno' - nekoliko savjeta kako se ipak ludo provesti za blagdane.

Društvo

Najbolji je savjet da u širokom luku izbjegavate sve one koji vas živciraju i s kojima jednostavno ne želite provesti Božić i Novu godinu. Ako u taj krug ljudi spada i dio obitelji, pogotovo dio koji vam uvijek pronalazi 'savršenog' partnera (a uvijek ima takvih), pokušajte ih pristojno izbjeći. Ako to nikako ne možete, na sve odgovarajte sa smiješkom ili blagom šalom, ne dajte se isprovocirati i pokušajte promijeniti temu.

Pokloni

Veliki je plus što ne morate razbijati glavu razmišljanjem što partneru kupiti za Božić. Zbog toga je i vaš budžet veći, te slobodno odaberite kome ćete nešto pokloniti, a kome nećete. Osim toga, nagradite i sami sebe - zašto ne?

Tulumi

Zašto bi se morali pojaviti na svakom tulumu na koji vas netko pozove? Nitko nije zakonom propisao da se morate družiti s ljudima koje ne volite ili da morate ići na zabave na kojima jednostavno ne želite biti. Zato zbilja udovoljite sami sebi i odaberite tulume na kojima stvarno želite biti, a i okružite se ljudima u čijem vam je društvu ugodno.

Flert

U redu, rekli smo već bez savjeta o tome kako ispod imele zavesti svoju srodnu dušu, ali moramo napomenuti vaš veliki plus kao single dečku ili curi - možete flertovati s kim god želite i pustiti druge da flertuju s vama. Bez ikakvih pritisaka i obaveza, samo se opustite i uživajte.

Što god hoćete...

Dakle, bez udovoljavanja isključivo tuđim željama! Radite samo ono što vi želite i što vas opušta. Ako su to ludi provodi, ludujte, a ako samo želite biti pod toplom dekom uz hrpu filmova, samo dajte!

I zapamtite, možda ćete već sljedeće blagdane biti u paru, tako da je sada vrijeme da iskoristite sve prednosti koje vam nudi činjenica da ste single. I, naravno, u svemu uživajte i budite svoji. Sretni vam blagdani!

22.12.2012. 10:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh