« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana
SAVJETI

Što bi trebali pojesti prije jutarnjeg vježbanja?

Neke namirnice ključno je izbaciti iz prehrane ako želimo maksimalno iskoristiti trening

Što bi se trebalo pojesti prije vježbanja?
Što bi se trebalo pojesti prije vježbanja? (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

savjeti

Jutarnja tjelovježba zahtijeva nevjerojatnu energiju, ali što trebamo pojesti da bismo je dobili? Ako želimo povećati svoju razinu energije tijekom vježbanja, važno je voditi računa o tome što ćemo pojesti za doručak. Dijetetičarka Vedika Premani podijelila je nekoliko savjeta.

Što jesti prije jutarnjeg treninga?

"Razmislite o dodavanju cjelovitih žitarica i nemasnih proteina u svoj doručak za ravnomjerno oslobađanje energije u tijelu tijekom vježbanja. Neki jednostavni obroci prije treninga koje možete isprobati uključuju zobene pahuljice ili kruh od cjelovitog zrna s dodatkom proteina iz jaja, jogurta ili proteinskog smoothieja", rekla je Premani za Vogue.

Voće je također prirodni izvor za stabilizaciju razine energije tijekom treninga. "Kao i uvijek, hidracija je neophodna jer pomaže u oporavku i regulaciji tjelesne temperature tijekom vježbanja", dodala je.

Koje namirnice treba izbjegavati?

Neke namirnice ključno je izbaciti iz prehrane ako želimo maksimalno iskoristiti trening. Premani ističe da trebamo izbjegavati hranu koja je bogata masnoćama, začinima ili šećerom jer može dovesti do želučane nelagode i probavnih smetnji. Osim toga, može uzrokovati i pad razine energije.

Plan prehrane

Dijetetičarka je podijelila plan prehrane za doručak koji je lako slijediti, a uz koji će naša razina energije porasti tijekom vježbanja.

Ugljikohidrati: Zobene pahuljice ili kruh od cjelovitih žitarica
Voće: Banane, bobičasto voće ili agrumi
Proteini: Tost s jajima, tvrdo kuhano jaje ili jogurt
Hidracija: Kokosova voda

Nakon što završimo s treningom, vrijeme je za uravnoteženi obrok koji je bogat proteinima, ugljikohidratima i mastima.

"Tijelo treba proteine kako bi obnovilo istrošene mišiće nakon treninga. To može uključivati nemasne komade piletine, ribu ili jaja, mahunarke i mliječne proizvode poput jogurta u kombinaciji sa žitaricama, kao što je smeđa riža. Esencijalne masne kiseline, poput omega-3, također bi trebale biti uključene u obliku orašastih plodova za brži oporavak", zaključila je Premani.

20.01.2024. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    20.01.2024. 09:27
    stroga dijeta
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh