Što bi trebali jesti sirovo?
Postoje neke namirnice koje se trebaju jesti sirove zato što su u takvom obliku bitno, bitno zdravije nego nakon što se prerade
Kad razmišljamo o sirovoj hrani, većina ljudi misli da su to neke grozne stvari... no, zapravo, puno toga jedemo sirovo i ne razmišljamo o tome.
Ipak, neke namirnice nemoguće je jesti sirove, dok postoje one koje termičkom obradom gube svoju hranjivost, vitamine i minerale. Znate li koje su namirnice iznimno zdrave kada se jedu sirove?
Evo popisa:
Brokula - brokula se ubraja među najzdravije povrće, osobito ako se jede sirova. Ipak, ako vam to ne zvuči primamljivo, ubacite je na minutu do dvije u vruću vodu i kratko prokuhajte te ocijedite.
Cikla - cikla je hranjiva i obiluje folatom, važnim za razvoj mozga.
Češnjak - ako ga jedete sirovog, češnjak vas hrani svojstvima važnima za borbu protiv raka.
Krastavci - dok će neki od svježih krastavaca napraviti varivo, njih je ipak bolje jesti sirove. Mogu biti dio salata, niskokalorična užina ili dodatak humusu.
Luk - ako volite luk, imamo odličnu vijest. U sirovom luku nalaze se kemikalije koje mogu prevenirati rak pluća i prostate.
Mrkva - u usporedbi s kuhanom mrkvom, sirova je puno hranjivija.
Špinat - špinat je bogat vitaminima C i E, vlaknima, enzimima i aminokiselinama. Najbolje ga je konzumirati sirovog jer kuhanjem gubi okus i aminokiseline.
Rajčica - konzumiranje sirove rajčice može odgoditi mnoge bolesti, od dijabetesa do bubrežnih kamenaca.
Dakle, izgleda da jedemo puno sirove hrane ;)
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar