« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana
MINERALI

Pijete li dovoljno magnezija?

Magnezij je jedan od onih minerala koje zapravo vrlo često trebamo, tako da je dobro znati jesmo li ga unijeli dovoljno u svoj organizam

Magnezij u svim varijantama...
Magnezij u svim varijantama... (Arhiva)
Više o

lijek

,

magnezij

Manjak magnezija, poznat i kao hipomagnezijemija, često je zanemaren zdravstveni problem. Simptomi mogu varirati od osobe do osobe, a u nekim slučajevima mogu biti toliko suptilni da je dijagnoza nedostatka magnezija dodatno otežana.

Kako objašnjavaju liječnici za portal Healthline, očiti znakovi obično se ne pojavljuju sve dok razina ne postane ozbiljno niska. Ipak, postoji jedan simptom koji se javlja na samom početku i ukazuje na nedostatak magnezija.

Taj simptom su grčevi u mišićima. Kako objašnjavaju stručnjaci, grčevi u mišićima prvi su pokazatelj nedostatka magnezija u tijelu. Znanstvenici vjeruju da je upravo ovaj znak uzrokovan većim protokom kalcija u živčane stanice, što prekomjerno uzbuđuje ili stimulira mišićne živce.

Dok suplementi mogu pomoći u ublažavanju trzanja mišića i grčeva kod nekih ljudi s nedostatkom, jedna je recenzija zaključila da dodaci magnezija nisu učinkovit tretman za grčeve mišića kod starijih osoba. Ostali simptomi koji ukazuju na nedostatak magnezija jesu umor, gubitak apetita, mučnina, ukočenost i osjećaj slabosti.

Ukratko, čim osjetite grčeve mišića, popijte magnezij u nekom obliku - očita ga nemate dovoljno.

07.06.2023. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh