« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NANO SREBRO

Stižu traperice protiv celulita i posteljina za bolji seks

VIDEO - Kozmotekstilna industrija u tkanine ugrađuje razne kozmetičke sastojke koji potiču želju za seskom, pomažu u mršavljenju...

Traperice seksi
Traperice seksi (Shutterstock)
Više o

nanotehnologija

,

seks

,

celulit

,

mršavljenje

,

bolji seks

,

traperice

,

Valentinovo putovanja

,

FA Community Shield

,

El Bosco

Francuski maloprodajni div Carrefour od jeseni će prodavati posteljinu koja potiče na seks. Eterična ulja i razni mirisni ekstrakti navodno pobuđuju strasti u krevetu, a razvijena su u sklopu 'kozmetotekstilne industrije' koja kao što sam naziv kaže kozmetiku kombinira s tekstilom.

Industrija je na tržište već izbacila donje rublje s mirisom vanilije, traperice koje uklanjaju celulit i sportske majice koje hlade tijelo. Tržište je u porastu, a potrošači sve više traže parfimiranu ili antibakterijsku odjeću s algama, vitaminima, uljima,...

Međutim, kozmetički dodaci su iz zdravstvene perspektive vrlo diskutabilni. Sitne čestice tzv. nano srebra mogu iz odjeće dospjeti u tijelo, a nije još točno istraženo do kakvih sve štetnih posljedica može doći. Sporno je i označavanje samih proizvoda na kojima ne piše vidljivo i jasno sadrže li nano srebro, ulja i druge kemijske supstance.

>>Nanotehnologija je opasna

Jedna od najuspješnijih kompanija kozmetotekstilne industrije je francuski Lytess koji od 2003. proizvodi isključivo funkcionalnu odjeću, točnije tajice, korzete i hlače koje 'hrane' kožu, pomažu u borbi protiv celulita i prekomjernih kilograma.

Kreme u hlačama imaju slične sastojke poput onih koje možemo kupiti u drogerijama, ali ih nije potrebno namazati već hlače to same čine dok ih nosimo. Dolazi, naime, do postupnog pucanja mikrokapsula i oslobađanja tvari. Nakon šest tjedana se obujam bedara tako može smanjiti do šest milimetara, tvrde proizvođači.

>>Top tri načina za odstranjivanje celulita

Loša vijest za sve koji su spremni platiti više za funkcionalnu odjeću - kreme, ulja, ekstrakti i druge tvari ispiru se s vremenom. Nakon desetak pranja u trapericama ostaje samo jedna trećina anticelulitne kreme. 

31.08.2010. 11:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh