« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
NOVO DOBA ZA GAY PRAVA

Specijalno izdanje gay magazina u američkim vojnim bazama

Američki predsjednik Barack Obama objavio je prošli mjesec da se 20. rujna, nakon 18 godina primjene, definitivno prekida s politikom "ne pitaj, ne govori" prema homoseksualcima u vojsci

Fotografija vijesti
Više o

homoseksualci

,

gay

,

prava gay osoba

,

homoseksualnost u vojsci

Povodom konačnog ukidanja tabua homoseksualnosti u američkoj vojsci časopis OutServe odlučio je objaviti posebno izdanje koje će besplatno dijeliti u vojnim bazama, prenosi Hina.

OutServe će 20. rujna izdati poseban broj u kojemu će stotinjak američkih vojnika otvoreno objaviti svoju seksualnu orijentaciju, stoji na internetskim stranicama časopisa te se ocjenjuje da je riječ o gotovo "nezamislivom trenutku u povijesti američke vojske".

"Gay populacija, lezbijke i biseksualci dosad su morali skrivati svoj pravi identitet", podsjeća se u časopisu. Zapovjedništva američkih kopnenih i zračnih vojnih snaga dopustile su podaju časopisa u svojim vojnim bazama, rekao je jedan visoki vojni dužnosnik želeći ostati anoniman.

Američki predsjednik Barack Obama objavio je prošli mjesec da se 20. rujna, nakon 18 godina primjene, definitivno prekida s politikom "ne pitaj, ne govori" prema homoseksualcima u vojsci.

No neki članovi Kongresa, osobito republikanci te visoko pozicionirani vojni zapovjednici, poput zapovjednika američkih marinaca, generala Jamesa Amosa, izrazili su strahovanje da bi ovaj potez mogao naškoditi učinkovitosti vojnika u borbama.

03.09.2011. 13:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh