« Kazalište
objavljeno prije 6 mjeseci i 22 dana
DOMINO

SOUNDED BODIES večeras u Kazalištu KNAP

Sounded Bodies festival večeras je u Kazalištu KNAP, a sutra završava premijerom hrvatsko-argentinske koprodukcije u Zagrebačkom plesnom centru

Sounded Bodies 2023.
Sounded Bodies 2023. (Arhiva)
Više o

kazalište KNAP

,

Sounded Bodies 2023.

,

Sjećanje u prijevodu

Dora Fodor jučer je otvorila SOUNDED BODIES festival posebnim audiovizualnim performansom u Pohonu Jedinstvo, danas festival seli u Kazalište KNAP, a sutra odlazi u Zagrebački plesni centar na veliku završnicu: hrvatsko-argentinsku koprodukciju predstave NEUSPJEH.

Večeras u 20 sati mlada plesačica Silvija Dogan u Kazalištu KNAP izvodi posljednji dio trilogije o sjećanju, plesnu predstavu SJEĆANJE U PRIJEVODU u kojoj umjetnica temi sjećanja pristupa kroz višesmjerne prijevode raznih alata, poput jezika, tijela, zvuka i slike.

Čega i kako se sjećamo? Rijetko je to išta drugo no osjećaj, esencijalan i sirovo pripadajući svakom biću. Ostatak tog tkiva su kolaž priča, imaginacija, perspektiva i tuđih osjećaja, koji se usmenom predajom ugrađuju u naš sustav vrijednosti i emotivno pamćenje. S obzirom da smo skloni konstruktima ometati osjećaj za stvarnost i repetirati poznato, produbljivati uvjetovano, možemo li se unutar te beskonačne petlje ponovno izmisliti, zaboraviti, podsjetiti, otvoriti prostore novih perspektiva, transformirati, osloboditi?

Ulaz na predstavu je slobodan, prethodna najava nije potrebna.

Veliku završnicu spremamo u Zagrebačkom plesnom centru, u utorak 10.10. gdje dvoje posebnih argentinskih umjetnika premijerno izvodi predstavu NEUSPJEH, talijansko-hrvatsko-argentinsku koprodukciju. Gonzalo Quintana i Micaela Fariña Neuspjeh su prvi puta prikazali na najvećem međunarodnom argentinskom izvedbenom festivalu FIBA (Festival Internacional de Buenos Aires) te oduševili svoju publiku radom koji tada nije bio ni završen. Nakon rezidencije u Italiji i u Zagrebu, Neuspjeh je spreman za svoju svjetsku premijeru.

Predstava prati Micaelinu ljubav prema operi i njenoj neutaživoj i neostvarenoj želji da bude dijelom operne scene Buenos Airesa. Gledatelje vodi na putovanje od svojeg djetinjstva i prvih igri sa svim instrumentima koje je mogla pronaći, do odrasle karijere u kojoj uspješno spaja sve svoje raznorodne talente - od glazbe i pjevanja do glume.

Ulaznice su u prodaji na stranicama Zagrebačkog plesnog centra po cijeni od 10€ (ili 8€ za studente).

Detaljan raspored dostupan je na: www.thisisadominoproject.org

09.10.2023. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh