« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
MA DA?!

Solo muškarci ne mijenjaju posteljinu

Istraživanje je pokazalo da slobodni muškarci posteljinu mijenjaju svaka tri mjeseca, dok žene to rade svakih dvadesetak dana

Samci baš i nemaju neke higijenske navike
Samci baš i nemaju neke higijenske navike (Arhiva)
Više o

žene

,

muškarci

,

posteljina

,

slobodni muškarci

,

higijenske navike

Mitovi o samačkom životu muškaraca dobili su neugodnu potvrdu u istraživanju tvrtke Ergoflex koja je anketirala preko 2 tisuće osoba na temu mijenjanja posteljine. Većina muškaraca koji žive sami odgovorila je da posteljinu mijenja svaka tri mjeseca.

Pritom su priznali da zapravo imaju samo jedan komplet posteljine, a za razliku od njih, žene koje žive same imaju tri kompleta koje mijenjaju svakih dvadesetak dana.

Godine su također jedan od faktora čistoće posteljine, jer među onima koji je mijenjaju četiri puta godišnje ima 55 posto mladih od 18 do 25 godina, a jednom tjednu posteljinu peru osobe stare između 35 i 50 godina.

Među onima koji posteljinu peru jednom tjedno ima 62 posto žena. Inače, između ostalih i Klinika za mikrobiologiju i imunologiju u New Yorku preporučuje da se posteljina pere jednom tjedno.

Na taj će se način smanjiti respiratorni problemi i odumiranje stanica kože, kao i razvoj bakterija koje se nakupljaju u na posteljini tijekom sna. 

24.08.2013. 09:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh