« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
MENTALNA DIJETA

Snaga uma i pozitivne misli značajno pomažu u mršavljenju

Ako je vjerovati novoj studiji gubljenje kilograma moglo bi biti lako kao pisanje olovkom

Više o

dijeta

,

mršavljenje

,

pisanje

,

pozitivno razmišljanje

,

pozitivne misli

Svima je jasno da pozitivne misli mogu imati blagotvoran učinak po nas, no novo istraživanje je pokazalo pravi potencijal i snagu ljudskog uma nad tijelom, piše Daily Mail.

Naime, znanstvena studija američkog sveučilišta Stanford i kanadskog Renforda pokazala je da žene koje svakodnevno zapisuju na papir najvažnije stvari u svojemu životu gube značajno više kilograma nego one koje to nerade.

U istraživanju je sudjelovalo 45 studentica, od kojih je oko 60 posto bilo pretilo, i bile su podijeljene u dvije skupine. Prva skupina je morala svaki dan odvojiti 15 minuta kako bi zapisale stvari do kojih im je najviše stalo u životu, poput glazbe, politike, ljubavnih veza, prijateljstva i obitelji. Druga grupa je zapisivala stvari koje im ništa ne znače.

Nakon četiri mjeseca, znanstvenici su vagali obje skupine i uočili su da su djevojke iz prve grupe u prosjeku izgubile oko 1.5 kilograma, dok su se žene iz druge grupe udebljale u prosjeku za 1.2 kilograma.

Znanstvenici vjeruju da kako depresija potiče nekontrolirani unos hrane, tako sreća suzbija apetit, a žene su sudjelovale u istraživanju zato što su podložnije debljanju zbog stresa.

Profesorica Christine Logel, koautorica istraživanja, smatra da zapisivanje najdragocjenijih stvari u životu izaziva kod žena osjećaj zadovoljstva i stoga one ne žude za hranom kako bi se oraspoložile.

Znanstvenici kažu kako je još rano da pisci dijeta ukomponiraju njihova saznanja u svoje preporuke za prehranu, no kažu da se ljudi slobodno mogu okušati u ovoj metodi jer ne postoje nuspojave.  

07.01.2012. 21:07:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh