« Kazalište
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
ČESI I SLOVACI TRIJUMFIRALI

Slovačka predstava Palčica osvojila glavnu nagradu na PIF-u

Parodija na tajnog agenta 007, češka predstava "James Blond" Kazališta Alfa iz Plzena, dobila je tri nagrade - a riječki glumac David Petrović glavnu nagradu za Petra Pana

Fotografija vijesti
Više o

PIF

,

Međunarodni festival kazališta lutaka

,

David Petrović

Glavna nagrada sinoć završenog Međunarodnog festivala kazališta lutaka (PIF) "Milan Čečuk" za najbolju predstavu u cjelini dodijeljena je Starom kazalištu Karola Spišaka iz slovačkog grada Nitra za predstavu "Palčica", u režiji Ide Hledikove. Ta adaptacija slavne Andersenove bajke, priča o pronalaženju pravog prijateljstva i pomaganju drugima bez obzira na različitosti, osvojila je još tri nagrade - za glazbu (Andrej Kalinka), kreaciju lutaka (Martina Fintorova), dok je za ulogu 'Palčulienke' nagrađena Lucia Korena.

Parodija na popularnog tajnog agenta 007, češka predstava "James Blond" Kazališta Alfa iz Plzena, dobila je tri nagrade - za režiju (Tomaš Dvorak), za scenografiju i vizualne efekte (Marek Zakostelecky), dok je za ulogu Redatelja nagrađen Petr Borovsky.

David Petrović osvojio je nagradu žirija za ulogu Petra Pana u predstavi "Petar Pan zgubidan" Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke, Magdalena Miteva za inscenaciju predstave "Ribar i zlatna ribica" Državnog kazališta lutaka Vidin iz Bugarske, a Martina Maurič Lazar, Polonca Kores, Gašper Malnar i Miha Arh za kolektivnu animaciju i izvedbu scenske glazbe u predstavi "Četiri bremenska svirača" Lutkarskog kazališta Ljubljana. Ta stara narodna priča o bremenskim sviračima, u čijoj izvedbi aktivno sudjeluju i djeca, proglašena je najboljom predstavom festivala prema odluci Dječjeg žirija.

Nagrada "Tibor Sekelj" za predstavu s najhumanijom porukom, dodijeljena je Zagrebačkom kazalištu lutaka za "Priču o konju", u režiji Zvonka Festinija, koja se bavi vječnom borbom dobra i zla, slabih i jakih, a namijenjena je odraslima i djeci.

12.09.2011. 09:34:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh