« Ekosfera
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
JEDINA U HRVATSKOJ

Škole Varaždinske županije zarađivat će prodajom starog papira

Posao skupljanja i otkupa papira dodijeljen je tvrtki "Hamburger Recycling ENS" iz Zaboka, čija je ponuda na javnom natječaju ocijenjena najboljom

Varaždinske škole prodavat će stari papir i tako zarađivati i djecu učiti ekologiji
Varaždinske škole prodavat će stari papir i tako zarađivati i djecu učiti ekologiji (Deviantart)
Više o

ekologija

,

recikliranje

,

Varaždinska županija

,

papir

,

Hamburger Recycling ENS

Varaždinska županija i 44 osnovne i srednje škole te jedan učenički dom kojima je županija osnivač ubuduće će zajedno skupljati papir i prodavati ga te tako zarađivati zahvaljujući projektu koji je ta županija pokrenula krajem prošle godine kao prva i jedina u Hrvatskoj.

Posao skupljanja i otkupa papira dodijeljen je tvrtki "Hamburger Recycling ENS" iz Zaboka, čija je ponuda na javnom natječaju ocijenjena najboljom, a s direktorom te tvrtke Zlatkom Canjugom župan Predrag Štromar i ravnatelji 44 osnovne i srednje škole danas su potpisali ugovor o provedbi projekta.

Zahvaljujući tom projektu, škole kojima je osnivač Varaždinska županija, a koje na godinu skupe oko 300 tona papira, ubuduće bi na tome mogle zaraditi više od 150 tisuća kuna, istaknuo je župan Štromar te dodao da će projekt, osim zarade, omogućiti i educiranje učenika o zaštiti okoliša i održivom razvoju.

Učenike će se educirati o prednostima skupljanja i recikliranja papira, a bit će motivirani da prikupe što više papira jer će tako njihova škola zaraditi više novca i moći lakše platiti troškove za, primjerice, izlete učenika. U projekt će se pokušati uključiti i ostale građane, koje se želi potaknuti da papir odlažu u posebne kontejnere koji će biti postavljeni u školskim dvorištima. Kontejnere za skupljanje papira o svojem će trošku postaviti tvrtka "Hamburger Recycling ENS", projekt će trajati tri godine, a može se i produžiti.

19.04.2011. 17:39:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Luka
    19.04.2011. 19:03
    Ne znam sada da li je županija to napravila ili ne...al' u osnovnoj školi koju sam pohađao u Rijeci je već duga tradicija sakupljanja starog papira....
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh