« Stand up
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
PANČ

Sjajan drugi dan Panč festivala

Domaće snage stand-upa pojačane britanskim i slovenskim kolegom oduševile prepuni Boogaloo

Tin Vodopivec - Panč 2010
Više o

Marina Orsag

,

stand up

,

Tihomir Paravina

,

Friday at six

,

knjiga žalbe

,

Thomas Mars

Stand-up komedija definitivno ima poklonike u Zagrebu, što se najbolje moglo vidjeti u dupkom punom Boogaloou u petak navečer. Nakon Open mic večeri i prvog službenog dana s nastupima Komičara s nogu, došle su na red i jake snage Sretne Lubenice.

Varaždinec po vokaciji i podrijetlu, Goran Furjan, otvorio je večer neopterećen prepunom dvoranom, posvetivši svoj nastup uobičajenim svakodnevnim problemima koje voli prikazati iz svog, pomaknutog ugla gledanja. Publika je brzo ušla u ritam smijeha i pljeska, priredivši nekoliko bučnih aplauza na otvorenoj sceni.

Kako je voditeljica Ida Prester odlično najavila, sljedeći je na stage izašao Tihomir Paravina, čovjek koji je radionicu stand-upa okrenuo naglavačke i nastup pretvorio u klasičnu situaciju s kvartovskog ćoška na kojem dva frenda analiziraju svijet oko sebe uz obavezno pljuckanje po svemu. Neuobičajen stil i neposredna komunikacija s publikom brzo je zagrijala dvoranu, tako da je Psihomir ispraćen dugotrajnim pljeskom.

Susjed iz dežele, čovjek s EU putovnicom Tin Vodopivec očito voli Rowana Atkinsona, no to njegovom nastupu daje ono nešto što odvaja prosječne od odličnih komičara. Neiscrpno vrelo dobro/loše susjedskih odnosa inspiriralo je publiku na gomilu pozitivnih reakcija.

Panč Festival Stand-up komedijeNakon Tina stage je poharala jedina žena u poslu, Marina Orsag, spiritus movens svih stand-up događanja u zemlji svojim veselim prikazom svakodnevnih glupih situacija i anegdota koje se događaju svima, no za njih treba ipak imati oko komičara i prikazati ih na način da pola dvorane padne sa stolca od smijeha, što je Marini, po običaju, uspjelo.

Kraj je bio prilično neočekivan, iako je bučno najavljivani Tinky Winky, Dave Thompson dao je publici i više nego što je tražila. Rođeni Londončanin koji živi u Brightonu sa ženom Mađaricom proveo je publiku preko pola svijeta, secirajući život tipičnim britanskim humorom. Dodatak u vidu striptiza u triko, perika i "zavodljivi" ples na Madonninu Hung up raspametio je publiku i zatvorio večer na najbolji mogući način.

Svim ljubiteljima smijeha možemo jedino poručiti da su večeras na stageu Aleks Curać Šarić, Mladen Pahović, Vlatko Štampar, Ivan Šarić i još jedno pojačanje s Otoka Matthew Osborne, što je više nego odlična pozivnica za još jednu večer urnebesnog smijeha u Boogaloou. Dođite i zabavite se!

11.09.2010. 06:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh