« Stand up
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
KAKO JE BILO..

Dva sata čistog smijeha na otvaranju Panča 2010!

Otvaranje službenog dijela festivala stand up komedije u Booglaoou ispunilo sva očekivanja

Panč 2010!
Panč 2010! (Panč 2010!)
Više o

pedja bajović

,

Ida Prester

,

Domagoj Pintarić

,

festival stand up komedije

,

Krešimir Rich

,

Walter Breuning

,

Kralj Lear

,

knjiga žalbe

,

reklamacije

Nakon nultog dana stand up festivala na kojem su publiku nasmijavali amateri, mikrofon su jučer preuzeli već iskusni i prekaljeni profesionalci stand up-a.

Publika se u Boogaloou počela skupljati već od 19:30 kada su se otvorila vrata. Do samog nastupa komičara dvorana Boogalooa je bila prilično ispunjena, a stolica viška mogla se pronaći tek u prvom ili zadnjem redu.

Vrckasta Ida Prester oko 21h je najavila početak showa te nastup prvog komičara. Zvonka Kožića dopala je neslavna uloga probijanja leda, ali sama atmosfera u Boogaloou nije mu davala razloga za nervozu, tek za malo pozitivne treme. Zvonkec se kao i uvijek u svojim nastupima šalio na račun muško - ženskih odnosa, čudnih sportova i prijevoda filmova s originala na hrvatski. Posebno mu je nerazumljivo zašto bi netko kao mali htio biti „metlaš" u curlingu.. Jedan od razloga zašto se i počeo baviti stand up komedijom je zato što mu je dosadilo govoriti ljudima da se šali. Kako je sada komičar to se podrazumijeva i sada konačno može reći svojoj ženi da je voli.

su6.jpg
Pedja Bajović

Nakon njega nastupio je Pedja Bajović, već iskusni komičar s pet godina komičarskog staža. Kako je i sam rekao, njegovi su nastupi intelektualni, ne voli se šaliti na račun poznatih i slavnih. Čini se da mu je politika u krvi, pa je i ovoga puta upravo s politikom započeo svoj nastup. Od kad je Bandić rekao da će raditi k'o konj, njemu je napokon jasno što narodu znači ona ja se konja bojim... U sličnom stilu nastavio je s političkim temama. Ipak puno je veći pljesak zaradio nakon šest tipova muškaraca koji plešu. Kao da su se mnogi prepoznali u tome. Prema njegovim izračunima, ples voli 0,0117 posto muškaraca.. Ostali, naravno plešu zbog svojih boljih polovica.

Krešimir Rich, inače asistent na Ekonomskom fakultetu, našalio se i na svoj račun: „ Kao što znate imali smo malih neugodnosti nedavno na fakultetu.... Al znate kak se kaže, tko se nije skrio magarac je bio..." Fore na račun FER-ovaca bile su pun pogodak, pa je publika doslovce plakala od smijeha punih deset minuta.. „ Zašto FER-ovcima ne trebaju cure.. Pa šta će im kad svrše deset puta dok rješavaju jednadžbe.. Na drugim fakultetima studenti se boje usmenog, a na FER-u se boje samo ako usmenog nema, jer kome će onda reći sve što su naučili.. Na Ekonomiji se ispiti plaćaju, a na FER-u studenti plaćaju da ih dodatno pitaju...", samo su neke od fora na račun FER-ovaca, kojih je i u samoj dvorani bio popriličan broj, ali nisu ih smetale šale na njihov račun.

Domagoju Pintariću zamjerili su se umirovljenici. Nikako ne može shvatiti koji dio u riječi ČEKAONICA starci ne razumiju kad se njih najmanje troje progura ispred njega u ambulanti. Zagrebački dečko se našalio i na račun hokeja, jer opaki dečki nisu na klizaljkama... "Jel vam kad došao frend i pitao vas da se idete klizat s njim. Gle ono dosta mi je šora i cuge, ajmo malo na klizanje.. Da, ziher.."

su2.jpg
Goeff Boyz

Šlag na domaću tortu, bio je škotski komičar Goeff Boyz. „ I haven't understood a fuc... word.. Oh, if you don't like swearing you can fuc.. off!!", našalio se Goeff odmah na početku. Publika je odmah prihvatila iskrenog i simpatičnog Goeffa i podržala ogromnim pljeskom. On se pak našalio na račun „mutavih" stjuardesa koje se krevelje dok nam pokazuju gdje je pod u avionu. „ Uf spasile ste mi život, ja ne bi znao da je to pod aviona.. Maska se stavi na glavu, ja sam je mislio zabiti u guzicu.." Naravno, budući da je Geoff Škot, iako trenutno živi u Londonu, nije promijenio svoje loše navike. Dakako, pričamo o cugi, koju Geoff obožava. Kako sam kaže mamuran je gotovo svako jutro. „Smetalo" ga je zveckanje boca jer je u Škotskoj to znak čistog svetogrđa, te bi vas „u Škotskoj zbog toga ubili. Ali imaš sreće, pa po zvuku čujem da je prazna. Iskusno uho..." Za kraj odlično je odglumio Roberta de Nira i Al Pacina.. Opisao je na koji bi način oni riješili izljevanje nafte tvrtke BP u Meksičkom zaljevu.. Samo zamislite kako je to izgledalo...

Ako ste jučer zbog kiše ostali kod kuće, nemate pojma što ste propustili. Dva sata čistog smijeha i zabave. U današnjem vremenu recesije i svakojakih problema smijeh je u Zagreb došao kao lijek. Moramo priznati da se ovako nismo nasmijali gotovo ni jednom u životu, a osjećaj je i danas odličan. A bit će i sutra, jer smo danas od 21h opet u Boogaloou, pa u subotu opet!! Jedva čekamo!

Više o sutrašnjem programu na www.standup.hr

10.09.2010. 11:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh