« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
OPTUŽBA

Sirijska oporba: Arapska liga digla je ruke od nas

Arapski čelnici koji su u četvrtak održali summit u Bagdadu, propustili su pozvati Asada na odlazak s vlasti i pružiti potporu naoružavanju pobunjenika

Fotografija vijesti
Više o

Arapska liga

,

Bašar al-Asad

,

sirijska oporba

,

rat u Siriji

Nakon što je jučerašnji arapski summit završio tek pozivom na dijalog zaraćenim stranama, sirijska je oporba prozvala čelnike njihovih zemalja da su ih se odrekli, prenosi Hina.

"Muslimani i Arapi su nas se odrekli (...) ali je Bog uz nas (...) i naša odlučnost će nas dovesti do pobjede", piše na mrežnoj stranici pod nazivom Sirijska revolucija 2011. koja poziva Sirijce, kao i svakog petka u zadnjih godinu dana, da izađu na prosvjede protiv režima Bašara al-Asada.

Arapski čelnici koji su u četvrtak održali summit u Bagdadu, propustili su pozvati Asada na odlazak s vlasti i pružiti potporu naoružavanju pobunjenika, pošto su prije nekog vremena u UN-u iznijeli plan kojim se predviđa prijenos ovlasti predsjednika države na njegova potpredsjednika.

Sudionici susreta na vrhu ograničili su se time da režim i oporbu pozovu na "ozbiljan" dijalog i odbiju bilo kakvu vojnu intervenciju u Siriji, gdje vojska nastavlja ofenzivu na pobunjene gradove, u kojoj svakodnevno ginu desetci ljudi, većiom civila.

U četvrtak je u nasilju diljem zemlje poginulo četrdesetak osoba, među kojima 24 civila, po podatcima Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH).

30.03.2012. 10:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh