Metro-portal.hr

objavljeno 30.03.2012. 10:58:00
OPTUŽBA

Sirijska oporba: Arapska liga digla je ruke od nas

Arapski čelnici koji su u četvrtak održali summit u Bagdadu, propustili su pozvati Asada na odlazak s vlasti i pružiti potporu naoružavanju pobunjenika

Fotografija vijesti

Nakon što je jučerašnji arapski summit završio tek pozivom na dijalog zaraćenim stranama, sirijska je oporba prozvala čelnike njihovih zemalja da su ih se odrekli, prenosi Hina.

"Muslimani i Arapi su nas se odrekli (...) ali je Bog uz nas (...) i naša odlučnost će nas dovesti do pobjede", piše na mrežnoj stranici pod nazivom Sirijska revolucija 2011. koja poziva Sirijce, kao i svakog petka u zadnjih godinu dana, da izađu na prosvjede protiv režima Bašara al-Asada.

Arapski čelnici koji su u četvrtak održali summit u Bagdadu, propustili su pozvati Asada na odlazak s vlasti i pružiti potporu naoružavanju pobunjenika, pošto su prije nekog vremena u UN-u iznijeli plan kojim se predviđa prijenos ovlasti predsjednika države na njegova potpredsjednika.

Sudionici susreta na vrhu ograničili su se time da režim i oporbu pozovu na "ozbiljan" dijalog i odbiju bilo kakvu vojnu intervenciju u Siriji, gdje vojska nastavlja ofenzivu na pobunjene gradove, u kojoj svakodnevno ginu desetci ljudi, većiom civila.

U četvrtak je u nasilju diljem zemlje poginulo četrdesetak osoba, među kojima 24 civila, po podatcima Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH).

30.03.2012. 10:58:00
http://metro-portal.hr/sirijska-oporba-arapska-liga-digla-je-ruke-od-nas/69585/