« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
NASTAVAK SUKOBA

Sirija nastavlja bombardirati pobunjenike u gradu Homsu

"Baba Amro je gađan minobacačkim granatama i bombardiran iz pješadijskih borbenih vozila. Ne znamo ima li žrtava jer nema komunikacije s tim područjem...", rečeno je

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

oružani sukob

,

Homs

Sirijske snage nastavile su bombardirati grad Homs u ponedjeljak nakon što su arapske zemlje pozvale na slanje mirovnih snaga UN-a i obećale svoju snažnu potporu oporbi koja se bori protiv predsjednika Bašara al-Asada, javlja Hina.

Oporbeni aktivisti su izjavili da su meta tenkovske vatre bile dvije velike sunitske četvrti Baba Amro na jugu grada i al-Vaer na zapadu.Po njihovim riječima, 23 osobe su ubijene u nedjelju što je izazvalo ulične prosvjede širom zemlje u znak potpore Homsu.

"Baba Amro je gađan minobacačkim granatama i bombardiran iz pješadijskih borbenih vozila. Ne znamo ima li žrtava jer nema komunikacije s tim područjem...", rekao je aktivist Mohamad al-Hasan u izjavi za Reuters iz Homsa.

Vlasti tvrde da se bore protiv terorista u Homsu i u ostatku većinski sunitske zemlje u kojoj živi 21 milijun ljudi.

Službena novinska agencija je javila da je "teroristička skupina" otela jednog pukovnika u Karabesu, četvrti Homsa, ne navodeći kada se to dogodilo. Također je javila da su snage sigurnosti zaplijenile oružje i eksploziv dok su progonile teroriste u gradu Hami.

13.02.2012. 10:45:41
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    dark
    13.02.2012. 16:00
    ADMIN: Dark, ukoliko želite reklamu za vašu stranicu, molimo vas da pročitate http://metro-portal.hr/stranice/oglasavanje i javite nam se na navedene brojeve.
    Besplatnu reklamu, posebice tako očitu, nećemo tolerirati nikome.
    Pozdrav,
    uredništvo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh