« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
SLAŽETE SE?

Sigurnost djece na internetu trebao bi biti prioritet modernog društva

prema istraživanju 75% djece predškolske dobi koristi se tabletom bez nadzora, 88% djece i mladih izjavilo je da su svjedočili zlobnim komentarima i neprimjerenom ponašanju drugih na društvenim mrežama

Kako biti siguran na internetu
Kako biti siguran na internetu (Arhiva)
Više o

cyberbullying

,

online sigurnost

,

djeca na internetu

Na današnjem okruglom stolu, (O)siguran online, na temu sigurnosti djece na internetu, znanja i iskustva razmijenili su hrvatski stručnjaci te direktorica švedske vladine organizacije, Swedish Media Council, Ewa Thorslund.

Uz gđu. Thorslund govorili su Ivana Milas Klarić, pravobraniteljica za djecu, Tea Brezinšćak, psihologica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba,  Lana Ciboci, potpredsjednica Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, Ivo Jakić policijski savjetnik Službe prevencije Ravnateljstva policije MUP-a i Walter Leonhartsberger Schrott, predsjednik uprave Wiener osiguranja VIG.

Okrugli stol potaknut je zabrinjavajućim statistikama: prema istraživanju 75% djece predškolske dobi koristi se tabletom bez nadzora88% djece i mladih izjavilo je da su svjedočili zlobnim komentarima i neprimjerenom ponašanju drugih na društvenim mrežama, a 62% roditelja zabrinuto je zbog dostupnosti neprimjerenog online sadržaja djeci.

Zahvaljujući internetu vrlo lako i brzo možemo saznati sve što nas zanima, ali upravo takva brzina i protočnost informacija ima svoje negativne strane.

Ponekad je teško razlučiti je li sadržaj istinit ili lažan, a ovakva vrsta promišljanja je djeci posebno teška stoga im je potrebna pratnja odraslih kako bi razvili kritičko mišljenje i postali svjesni medijski korisnici.  

17.10.2017. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh