« Seks
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
HE HE

Seksom do odličnog zdravlja i forme

Ako i niste baš pri volji za seks, bilo bi dobro da se nekako inspirirate i bacite se na igrice među plahtama, kaže liječnik da je dobro za zdravlje :)

Dobar seks liječi skoro sve :)
Dobar seks liječi skoro sve :) (FreeDigitalPhotos)
Više o

zdravlje

,

seks

,

libido

,

forma

Redovit seks pojačat će vam libido, kažu liječnici, jer vam je bolja prokrvljenost, u boljoj ste formi i seks vam je vatreniji i strastveniji, pa ga želite sve više. Uz to, seks jača imunološki sustav, što je sjajno za sezone prehlada i gripe. 

Prema jednom istraživanju, ispitanici koji su se seksali jednom ili dva puta tjedno bili su puno otporniji na prehladu i gripu od onih kojima je seks rijetka pojava u životu. Ako ste, primjerice, imali namjeru otići u šetnju ili na trčanje, a vani pada kiša, rješenje je jednostavno - uvalite se u krevet s partnerom i zabavite se. 

Snižavanje krvnog tlaka i smanjivanje rizika od srčanog udara još je jedna od sjajnih nuspojava seksa, jer je istraživanje pokazalo da su muškarci koji su imali seks barem dva puta tjedno imali i bitno manji rizik za obolijevanje od srčanih bolesti. Važan je i orgazam, jer 21 orgazam mjesečno muškarce čuva od raka prostate, pokazalo je istraživanje objavljeno u uglednom znanstvenom časopisu Journal of the American Medical Association. 

Kako je orgazam i odličan lijek protiv glavobolje, čak i bolji od lijekova zbog otpuštanja hormona koji olakšavaju bol, kad vas nešto zaboli, zamolite partnera da vam se pridruži kako biste se izliječili. 

17.11.2013. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh