« Seks
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
EH, DA ...

Seks nam može stvoriti probleme u životu

Seks je sjajna stvar, osim u slučaju kada ga mislite koristiti kao ispušni ventil za stres, jer tada možemo zapasti u probleme

Tuga ili napetost se ne liječe seksom
Tuga ili napetost se ne liječe seksom (Arhiva)
Više o

seks

,

stres

,

opuštanje

,

dobar seks

,

ispušni ventil

Jedan od najboljih recepata za oslobađanje od stresa je pronalaženje ispušnog ventila kojim ćemo smanjiti njegovu razinu, što preporučuju svi stručnjaci, pa su uobičajeni recepti tipa čaše omilijenog vina, čokolada, kava i razgovor s prijateljem ili ludi izlazak.

No, nekima u takvom mentalnom stanju treba bilo što, a nerijetko se nađu u situaciji da pokušaju taj problem riješiti seksom. Naime, žene koje su tužne ili napete zbog stresa znaju potražiti utjehu u seksu, a pritom se upuštaju u rizične seksualne odnose, pokazuju rezultati novog istraživanja objavljenog u časopisu Journal of Sex Research.

Istraživanje je provedeno na oko dvije tisuće žena i muškaraca i pokazalo je da su žene češće pod stresom od muškaraca koji imaju viši prag tolerancije, no nerijetko im je rastao libido do te mjere da su bile spremne uskočiti u krevet s potpunim neznancima. 

Sve to ne bi bio toliko problem da gotovo u pravilu nakon takvog ponašanja nisu upadale u još gore psihičko stanje nego prije pokušaja "ispucavanja", pa jedino što možemo savjetovati za takve situacije jest da se držite svog dragog ili prijateljica kako ne bi napravile nešto što ćete gotovo istog trenutka požaliti.

28.12.2013. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh